Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Free Folie má titul Kôň roka 2023, najviac ocenení pre stajňu Strnisko

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Tréner a džokej v jednej osobe Jaroslav Línek počas slávnostnej bodky za dostihovou sezónou 2023 takmer nezišiel z pódia, keďže má za sebou azda najúspešnejšiu sezónu vo svojej bohatej kariére.

Senec 10. decembra (TASR) - Najviac ocenení na nedeľnom 24. galavečere slovenského turfu v Senci pozbierala stajňa Strnisko a tréner Jaroslav Línek. Centrála rovinových šampiónov z Lakšárskej novej Vsi si vďaka kobyle Free Folie odniesla najprestížnejší titul "DSA Kôň roka 2023" a viacero ocenení v sprievodných kategóriách.

Tréner a džokej v jednej osobe Jaroslav Línek počas slávnostnej bodky za dostihovou sezónou 2023 takmer nezišiel z pódia, keďže má za sebou azda najúspešnejšiu sezónu vo svojej bohatej kariére. Ako džokej získal už svoj ôsmy titul jazdeckého šampióna, má aj tretí titul medzi trénermi, ktorý je vizitkou mnohých úspechov jeho zverencov. Reprezentantku stajne Free Folie respondenti v ankete zvolili aj za najlepšiu trojročnú kobylu a najlepšieho míliara. V sezóne dosiahla víťazný hetrik, postupne triumfovala v 31. Cene Arvy na Turf-gala, v Cene Pat´s Music počas derby popoludnia a napokon v klasických Slovenských Oaks. Je to už tretí Kôň roka pre stajňu Strnisko – po Yucce (rok 2011) a Kilwordovi (2014).

Za Objav roka vyhlásili jazdkyňu Petru Zedkovú, ktorá na slovenských dráhach dosiahla 10 víťazstiev a obsadila tretie miesto v šampionáte.