Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

O. Bierhoff: Özil s nami naďalej nekomunikuje, ale rešpektujeme to

Oliver Bierhoff, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Stredopoliar Arsenalu sa pred MS v Rusku ocitol pod paľbou kritiky za to, že sa spolu s tímovým kolegom Ilkayom Gündoganom nechal odfotografovať s tureckým prezidentom Erdoganom.

Berlín 26. septembra (TASR) - Mesut Özil stále nechce hovoriť s trénerom Joachimom Löwom o svojom konci v nemeckej futbalovej reprezentácii. Na túto tému sa odmieta baviť aj s manažérom národného tímu Oliverom Bierhoffom, ktorý sa ho snažil navštíviť v Londýne.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar Arsenalu sa pred MS v Rusku ocitol pod paľbou kritiky za to, že sa spolu s tímovým kolegom Ilkayom Gündoganom nechal odfotografovať s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Po šampionáte, na ktorom Nemci šokujúco stroskotali už v základnej skupine, oznámil Özil koniec reprezentačnej kariéry. Za hlavný dôvod tohto kroku uviedol rasizmus a nespravodlivé zaobchádzanie s ním. Údajne sa cítil byť nechcený v národnom tíme a súčasne obvinil nemeckých politikov z rasizmu.

"Radi by sme sa s Mesutom stretli a porozprávali. Musíme však akceptovať, že s nami nechce v tejto chvíli komunikovať," uviedol Bierhoff podľa agentúry DPA.