Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Bývalému prezidentovi Hondurasu hrozí od FIFA doživotný dištanc

Na snímke Rafael Callejas. Foto: TASR/AP

Callejas bol medzi 16 vysokopostavenými funkcionármi FIFA, ktorých americkí vyšetrovatelia obvinili z korupcie, prania špinavých peňazí a podvodu.

Berlín 9. novembra (TASR) - Bývalému prezidentovi Hondurasu Rafaelovi Callejasovi hrozí za účasť v korupčnom škandáli v štruktúrach Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) doživotný dištanc. Callejas bol hlavou stredoamerického štátu v rokoch 1990 až 1994, funkciu prezidenta Honduraskej futbalovej asociácie zastával až do augusta 2015.

V marci na federálnom súde v New Yorku priznal prijímanie úplatkov od športových marketingových firiem. Etická komisia FIFA navrhla pre 72-ročného funkcionára a politika doživotný zákaz činnosti vo futbale, trest ešte musí schváliť súdny panel.

Callejas bol medzi 16 vysokopostavenými funkcionármi FIFA, ktorých americkí vyšetrovatelia obvinili z korupcie, prania špinavých peňazí a podvodu. Škandál vypukol v máji 2015, ilegálne správanie dokázali aj bývalému prezidentovi FIFA Seppovi Blatterovi i ex-šéfovi UEFA Michelovi Platinimu.