Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Vion prvýkrát vyhral doma, Myjava jednoznačne zdolala DAC 4:1

Futbalisti Vion Zlaté Moravce, archívna snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zlaté Moravce porazili tabuľkového suseda z Trnavy pred rekordnou návštevou 2:0.

Zlaté Moravce 23. augusta (TASR) - V skvelej atmosfére sa hral v Zlatých Moravciach obojstranne otvorený a ofenzívny futbal. Už v 2. minúte poslal Janečka pekný center z pravej strany, Procházka hlavou však nemieril presne. V 5. minúte sa v dobrej streleckej príležitosti ocitol Kuzma, z 12 metrov však netrafil bránku. V 10. minúte Orávik potiahol loptu do pokutového územia, Pribulovu strelu stihla ešte obrana Spartaka zblokovať, ale následná Kováčova bomba skončila za chrbátom bezmocného Filipka. V 14. minúte Orávik strelou k pravej žrdi z priameho kupu vystrašil Filipka, ktorý stihol loptu vytlačiť na rohový kop. Ten rozohral Pribula a Pintér prudkou hlavičkou poslal domácich do dvojgólového vedenia. Spartak mohol vrátiť do stretnutia v 21. minúte Mikovič, ktorý z 10 metrov trestuhodne napálil vedľa ľavej žrdi Kuciakovej bránky. V závere prvého dejstra Kováč posunul loptu Babicovi, ktorého prudká strela z 20 metrov len tesne minula Filipkovu bránku.

Do druhého polčasu tréner hostí Jarábek posilnil ofenzívu dvojnásobným striedaním. V 54. minúte Mikovič posunul loptu Chovancovi, jeho prudká strela z uhla minula ľavú žrďku Kuciakovej bránky. Po hodine hry sa prezentoval Procházka strelou z 12 metrov, pozorného Kuciaka však neprekvapil. V týchto fázach stretnutia domáci pozorne bránili a čakali na svoju príležitosť. V 70. minúte agilný Mikovič prihral Procházkovi, ten zo 16 metrov napálil vedľa. Prevaha hostí bola platonická, strelecké príležitosti si vytvárali len veľmi ťažko. V jednej z nich sa objavil v 76. minúte Augustíni, ale Kuciak ho s prehľadom vychytal. V hektickom závere si v 87. minúte na Kuzmov roh nabehol Vyskočil, Kuciak jeho hlavičku reflexívne vytlačil na roh. Keďže sa spartakovci nedokázali presadiť ani v päť minútovom nastavení, rekordná návšteva videla prvé domáce víťazstvo ViOn-u.

FC ViOn Zlaté Moravce - Spartak Trnava 2:0 (2:0)
Góly:
10. Kováč, 15. Pintér. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Chrappan - Grabež, Mikovič, Augustíni, 3420 divákov

Zostavy a striedania:
Zlaté Moravce:
Kuciak – Pavlenda, Chrappan, Pintér, Candrák – Obročník - Orávik, Babic, Kováč (87. Majerník), Pribula (90.+ Farkaš) – Mihálik (70. Chren)
Trnava: Filipko – Janečka, Tóth (46. Augustíni), Adámik, Grabež – Kuzma - Štepanovský (46. Vyskočil), Procházka, Hodek, Chovanec (75. Vlasko) - Mikovič

Hlasy trénerov:
Branislav Mráz, tréner ViOn-u:
"Pre nás je to krásne víťazstvo. Celý týždeň sme žili týmto stretnutím. Dnes sme boli efektívni a to nám prinieslo tri body. Hlavne v ofenzíve nám chýba kvalita, ale verím, že keď sa uzdravia všetci hráči, bude to lepšie."
Juraj Jarábek, tréner Spartaka: "V prvom rade gratulujem ViOn-u k víťazstvu. Nám sa vonku nedarí bodovať. Vstup do stretnutia sme mali celkonm slušný, po dvoch góloch domácich to už bolo len o dobre organizovanej obrane ViOn-u. Prehajdákali sme prvý polčas, druhý bol lepší, ale chcelo to kontaktný gól."
.
XXX

Spartak Myjava – FC DAC Dunajská Streda 4:1


Kopaničiari boli od úvodu aktívnejším tímom, do šancí sa dostali Kukoľ a Pekár, no nemierili presne. Jediná úspešná akcia hostí v 1. polčase prišla v 17. minúte, Kosík v súboji v 16-tke s Mesanovičom potiahol súpera a inkasoval od hlavného rozhodcu červenú kartu. Pri následnej penalte však Velický prekopol bránu. Aj s desiatimi mužmi boli domáci lepším tímom, v 20. min poslal Daniel center na Sládeka, ten poslal loptu len tesne nad súperovu bránu. Aktivita Myjavčanom priniesla ovocie v 28. minúte, keď Pekár našiel pred bránou Kukoľa a ten v sklze prepálil Belica – 1:0. V 32. min vyslal tvrdý projektil Pelegríni, mieril tesne vedľa. Tribúny sa radovali aj v 42. minúte, keď skóroval Lukšík, ale gól pre údajný ofsajd neplatil.

Tlak domácich neustával ani v 2. polčase, v 53. min po dobíjaní brány hostí nakoniec prepasíroval loptu do siete Lukšík a zvýšil na 2:0. V 57. min. vyzval Kukoľ ku strele Sládeka, Belic ho vychytal a dorážka Kukoľa nebola presná. V 60. minúte sa opäť Sládek ocitol zblízka v šanci, Belic však predviedol výborný zákrok a zabránil gólu. Ojedinelá strela hostí letela z kopačky Matúša v 61. min tesne vedľa Soničkovej brány. V 66. minúte zahrávali hráči Myjavy rohový kop a po hlavičke Sivu opäť zaburácali tribúny – 3:0. Hostia skorigovali skóre v 72. min, keď nastrelil Marček spoluhráča Častulína a lopta prelobovala Solničku - 3:1. O sedem minút neskôr ten istý hráč bol úspešný aj pred dunajskostredskou bránou a po rohu zblízka pridal štvrtý gól kopaničiarov – 4:1. V 88. min ešte predviedol individuálnu akciu Pekár, minul však bránu Belica. Zápas sa tak skončil jednoznačným víťazstvom Myjavy.

Spartak Myjava – FC DAC Dunajská Streda 4:1 (1:0)
Góly:
28. Kukoľ, 53. Lukšík, 66. Siva, 78. Častulín – 72. Častulín (vlastný). Rozhodoval: Šuniar, ŽK: Sedlák, Beňo (obaja DAC), ČK: 17. Kosík za stiahnutie protihráča v pokutovom území, 2321 divákov
Zostavy a striedania:
Myjava:
Solnička – Siva, Častulín, Kosík, Lukšík – Kukoľ, Pelegríni (72. Kuračka), Marček, Daniel (58. Šulek), Pekár – Sládek (81. Ferenčík)
Dunajská Streda: Belic – Beňo, Hudák, Božoň, Sedlák (40. Matúš) – Velický, Ujlaky (78. Antunovič), Huber, Fodrek (61. Hodúr), Gašparík – Mesanovič