Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Koniec víťaznej série Žiliny, Slovan zdolal Michalovce

Na snímke vpravo Sadam Sulley (Michalovce), uprostred Boris Sekulič a v pozadí brankár Dominik Greif (obaja Slovan) počas 9. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 19. septembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podbrezová vyhrala nad Prešovom. Na duel nastúpili so staronovým trénerom Fabuľom. Ten sa k 'Železiarom' vrátil po takmer piatich mesiacoch a nahradil odchádzajúceho Karola Praženicu.

Ružomberok 19. septembra (TASR) -
V 6. min. hlavou minul bránu exružomberčan na hrote žilinského útoku Lačný, no potom sa dlho nič ped bránami nedialo. Až do 21. min., keď Mazáň trestuhodne pred vlastnou bránou „prihral“ loptu Qosemu, ten si ešte vylepšil streleckú parketu, ale zblízka vypálil nad. Ešte väčšiu, doslova miliónovú príležitosť o štyri minúty spálil Gerec, keď v tutovej pozícii ho meter pred bránou našiel Daniel.

Po zmene strán, v 57. min. opäť Daniel gólovo oslovil Gereca, ten ale v sklze o centimetre jeho center nezasunul medzi žrde, navyše ružomberský útočník sa pri tejto akcii zranil a musel byť vystriedaný. V 72. min. Škvarka napriahol asi z 25 metrov, ale minul bránu. V 74. min. vo veľkej šanci sa ocitol Gál-Andrezly a jeho hlavičku z bezprostrednej blízkosti Volešák vytlačil nad. Domáci futbalisti do konca išli za tromi bodmi. A v 84. min. sa aj dočkali, keď Danielov center si so vlastnej brány zrazil Králik. V posledných sekundách nadstaveného času ešte Králik trafil ružomberské brvno. Ružomberok vďaka výhre preskočil v tabuľke majstra zo Žiliny.

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 1:0 (0:0)
Gól:
84. Králik (vlastný), ŽK: Kochan, Sapara (obaja Ružomberok). Rozhodovali: Kráľovič – Mókoš, Bednár, 1530 divákov.

zostavy a striedania:

Ružomberok: Macík – Jonec, J. Maslo, Kružliak, Kupec – Qose – Daniel, Kostadinov (90. Sapara), Kochan, Gál-Andrezly (90+. Gál-Andrezly) – Gerec (59. Takáč)

Žilina: Volešák – Chvátal (87. Hancko), Kaša, Králik, Mazáň – Diaz – Špalek, Škvarka, Káčer, Otubanjo (46. Jánošík) – Lačný (64. S. Mráz)

Hlasy po zápase:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Z našej strany to bol perfektný, takticky vyspelý výkon. Žilinu, ktorá je silná v ofenzíve sme nepustili prakticky do žiadnej šance a my sme si vypracovali päť-šesť tutových. Takže absolútne zaslúžené víťazstvo, z ktorého sa tešíme."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Prehrať v závere je nešťastné, ale na druhej strane treba povedať, že náš výkon nebol optimálny, boli sme málo dôrazní a veľmi nepresní na to, aby sme uspeli. To súper dokázal využiť, premenil jednu šancu. Preto odchádzame s prehrou. Aj emočné nastavenie niektorých hráčov nebolo dostatočné. Potom máte minimálnu šancu vyhrať, alebo uhrať bod. Jednoznačne sme mali viac vyťažiť, no nepodarilo sa."


ŽP Šport Podbrezová – 1. FC Tatran Prešov 2:0 (2:0)


Podbrezovčania nastúpili na duel už so staronovým trénerom Marekom Fabuľom. Ten sa k 'Železiarom' vrátil po takmer piatich mesiacoch a nahradil odchádzajúceho Karola Praženicu, s ktorým klub rozviazal pracovný pomer po neúspešných výsledkoch. Už v štvrtej minúte potešil aktuálneho kouča Djordjevič. Po rohu Leška si naskočil na loptu a hlavou ju umiestnil medzi žrde. V štrnástej minúte sa prudkou krížnou strelou prezentoval Turňa, Talian dobre zasiahol, no po následnom rohovom kope mal šťastie, pretože Rendla hlavičkoval do brvna. Prešovčania sa postupne osmeľovali, ale do šancí sa nedostali. Za zmienku stojí nepresná koncovka Katonu spoza šestnástky, jedinú strelu medzi žrde vyslal do prestávky z ľavej strany po polhodine hry Černák, no Kuciak bol pozorný. Gólovo zahrmelo v hustom daždi na opačnej strane. V 44. minúte Bernadina z hranice šestnástky poslal loptu pomedzi obrancov a vedľa gólmana hostí, zvýšil tak stav na 2:0.

V druhom polčase mohli domáci pridať aj tretí gól. V dobrých možnostiach sa postupne ocitli Rendla, Baér a z dorážky Leško, Talian predviedol výborné zákroky. Kuciaka v bránke Podbrezovej preveril dvakrát Katona, avšak najviac sa natiahol pri zakončení Černáka. Po faule Kostelného kopali hostia v 64. minúte penaltu, ale Streňo poslal loptu vedľa ľavej žrde. V závere mal Tatran miernu územnú prevahu, ale do vyloženej šance sa už nedostal.

ŽP Šport Podbrezová – 1. FC Tatran Prešov 2:0 (2:0)
Góly:
4. Djordjevič, 44. Bernadina. Rozhodovali: Kružliak - Slyško, Žákech, ŽK: Turňa, Kostelný, M. Mikuš – Černák, Streňo, 1002 divákov.

zostavy a striedania:

ŽP Šport: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič – Kupčík, Baéz (90.+1 Kopičár) – Bernadina (64. Blahút), M. Mikuš, Leško – Rendla (75. Káčerík)

1. FC Tatran: Talian – Streňo, Udeh, Jacko, Miliutin (72. Petko) – Dzurík, T. Sedlák (79. Dupkala) - Adekunle, Katona, Černák – Grzegorz

Hlasy po zápase:

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Víťazstvo si hráči vydreli. Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, v podstate celý prvý polčas sme hrali dobre. V druhom polčase prišla fáza, keď chlapi znervózneli. Prešov získal našou technickou chybou penaltu, ale nepremenil ju. Pred ňou i po nej mal situácie, ktoré zaváňali gólom. Pre nás je podstatné, že sme vyhrali. Tri body sa nerodili ľahko. Súper bol húževnatý, nepríjemný, o to viac si ceníme toto víťazstvo, je povzbudením do ďalšej práce."

Miroslav Jantek, tréner Prešova: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Pripravili sme zodpovedne, nepodcenili sme súpera. O výsledku sa rozhodlo v prvom polčase. Prespali sme prvú, alebo druhú štandardnú situáciu a inkasovali sme gól. Keď už sme sa po hernej stránke domácim vyrovnali, dostali sme druhý gól tesne pred prestávkou, čo bolo deprimujúce. V druhom polčase sme chceli streliť kontaktný gól, domáci to však zavreli, mali nahraté. Škoda zahodenej penalty, možno by zápas dostal iný kontext a podarilo by sa nám bodovať. Prehrali sme v Podbrezovej vzhľadom nie príliš ideálnemu výkonu v prvom polčase."

Martin Kuciak, brankár Podbrezovej: "Napätie konečne opadlo. Toto víťazstvo je životne dôležité v tomto ročníku. Prvý polčas sme zvládli perfektne na jednotku. Škoda, že sme nepridali jeden až dva góly navyše. Takto sme si to muselo odrieť a pretrpieť až do konca. Sme radi, že sme si to napokon pretrpeli a vyhrali. Nový tréner sa snažil tlak pred zápasom odbremeniť. Verím, že noví kouči sú všelekári a budú nás liečiť víťazstvami."


ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:0)


Slovan sa od úvodu pustil do súpera a vytváral si prevahu. Prvú Marešovu šancu zastavil hvizd rozhodcu, pretože najlepší ligový kanonier stále v ofsajde, v druhej zoči-voči Bieszczadovi neuspel. Brankár hostí mu blafák znemožnil dobrým zákrokom. Český legionár bol na hrote útoku veľmi aktívny a pohybom si pýtal loptu. Dvakrát sa dostal k zakončeniu, ale obrana Zemplína jeho pokusy zblokovala. Rovnako pochodil aj Hološko v 30. minúte. Ku gólovej radosti neviedla ani spolupráca Hološko - Mareš v 40. minúte a v závere polčasu nezužitkoval Oršula Holmanovu prihrávku. V posledných sekundách sa však napokon Mareš dočkal, keď ho do úniku poslal kolmou prihrávkou Hološko a vedľa vybiehajúceho Beszczada strelil svoj ôsmy gól v sezóne.

Už po siedmich minútach druhého polčasu viedol Slovan 2:0. Holman vysunul po pravej strane Čikoša, ktorý mohol zakončovať, ten ale ponúkol gól Hološkovi. Hosťujúci tréner Šoltís zareagoval trojnásobným striedaním, ale už po pár minútach prehrával jeho tím o tri góly. Hološko vrátil gólovú prihrávku tento raz Oršulovi. O to, že si Slovan ani na deviaty pokus neudrží čisté konto, sa v 72. minúte postaral Šimčák, keď sa hostia presadili po ojedinelom protiútoku. Slovan napokon strelil aj štvrtý gól, Kubíkovi ho však neuznali pre osfajd. Slovan ešte v lige v tejto sezóne neprehral a dostal sa do čela tabuľky.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:0)
Góly:
45. Mareš, 52. Hološko, 63. Oršula - 72. Šimčák. Rozhodovali: Marhefka - Hancko, Chládek, ŽK: Kavka (Zemplín), 295 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan: Slovan: Greif - Čikoš, Sekulič, Božikov, Chouchoumis - De Kamps, Rabiu (71. Savičevič) - Hološko (63. Kubík), Holman, Oršula - Mareš (71. Vittek)

Michalovce: Bieszczad – Božok, Kavka, Carrillo, Šimčák – Žofčák 58. Danko) - Koscelník, Bednár, Grič, Regáli (58. Bragin) - Sulley (58. Kolesár)

Hlasy po zápase:

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Chceli sme čo najskôr rozhodnúť. Dôležitý bol pre nás gól na konci polčasu. V druhom sme chceli hrať tiež dopredu. Bol to napriek víťazstvu náročný zápas, aj vlani sme s Michalovcami mali problémy. Čaká nás séria náročných zápasov, verím, že si udržíme sériu bez porážky."

Anton Šoltís, tréner Michaloviec: "Vedeli sme, kam ideme hrať. Slovan ešte neprehral. V prvom polčase sme boli dobre organizovaní, ale dostali sme gól do šatne, musím sa pozrieť, či nebol z ofsajdu. V druhom polčase sa prejavila kvalita Slovana, jeho druhý gól nás uzemnil."