Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ševela chce v Slovane zmeniť prístup hráčov, ponuku prijal s radosťou

Na snímke nový tréner ŠK Slovan Bratislava Martin Ševela počas tlačovej konferencie 31. októbra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Zlepšiť by chcel aj herný prejav, ktorý by mal zdobiť túto slávnu značku. Prioritou je aj úspech v európskych súťažiach.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Nový tréner futbalistov bratislavského Slovana Martin Ševela chce v prvom rade pomôcť klubu k popredným miestam v tabuľke. Zlepšiť by chcel aj herný prejav, ktorý by mal zdobiť túto slávnu značku. Prioritou je aj úspech v európskych súťažiach.

Štyridsaťjedenročný tréner sa s hráčmi stretol po prvý raz na utorňajšom tréningu. "Ponuku Slovana som prijal s radosťou. Klub mal záujem o moje služby aj v minulosti, vtedy to stroskotalo na požiadavkách Trenčína. Ale taký je život, otvárajú sa mi nové možnosti a ja som pripravený tvrdo pracovať na tom, aby som Slovan dostal na taký herný štýl, aby ho zdobil a aby sa dostal ďalej v Európe," vyhlásil Ševela na predpoludňajšom brífingu a dodal: "Je prirodzené, že taký klub ako Slovan musí bažiť po úspechoch. Má výborné podmienky, a aj vlastnú akadémiu. Trenčín je oveľa menší klub ako Slovan, ale výsledky sa dostavili. A to chcem dokázať aj v Slovane."

Počas pôsobenia Ivana Kmotríka v klube sa v Slovane vymenilo pätnásť trénerov a s každým novým príchodom prišlo aj niekoľko posíl. To by chcel Ševela zastaviť. "To však môžem iba svojou prácou. Potrebujeme ísť postupnými krokmi. Ani ja nie som čarodejník. Možno je to klišé, ale musíme pracovať všetci spoločne a uvedomiť si nejaké veci. Slovan má obrovskú kvalitu, ale musíme popracovať aj na fyzickej i mentálnej príprave, aby sme boli dominantní po celý zápas," dodal Ševela, s ktorým prišiel do klubu aj nový asistent. "Prišiel so mnou aj Ivan Vrabec, s ktorým som robil dva a pol roka a vie, o čom to je. Nemusím ho nič učiť. Zvyšok realizačného tímu zostáva."

Viceprezident klubu Ivan Kmotrík mladší po angažovaní nového kormidelníka vyhlásil, že by chcel v ďalšom období posilniť mužstvo vhodnými hráčmi. "Prípadné posily budeme preberať spolu s pánom Kmotríkom ako aj odchodov smerom von. Stanovili sme si nejaké pravidlá aj čo sa týka prestupovej politiky," vysvetlil nový tréner "belasých", ktorý po predčasnom konci v Trenčíne zostal bez práce 48 dní. Voľný čas trávil na ligových zápasoch, pohľad z tribúny mu ponúkol iný rozmer, ako z lavičky. Absolvoval aj jednu trénerskú stáž v Belehrade pod vedením svetobežníka Boru Milutinoviča.

V piatok bude hrať Slovan v šlágri kola v Dunajskej Strede, Ševelu tak čaká ostrá premiéra. "Tabuľka neklame, ale ja sa na ňu nechcem sústreďovať. Pred nami je ťažký zápas v Dunajskej Strede, ktorý je dlhodobo vypredaný a na ten sa musíme pripraviť čo najlepšie. Túžba byť najlepší musí ísť od nás trénerov a to chceme dostať aj do hláv hráčov."

Zmenu v kabíne hráči prijali s rešpektom, i keď koniec Vukomanoviča bol pre nich prekvapením. "Tréner Vukomanovič nemôže za všetky naše zlé výkony. Je to skvelý tréner aj človek. Vedenie sa rozhodlo odvolať ho, čo samozrejme musíme rešpektovať. Verím, že nám dá nový tréner impulz a my budeme podávať lepšie výkony. Dúfam, že zmažeme desaťbodový náskok Trnavy," uviedol FIlip Hološko. Niektorými médiami prebehla po zápase so Senicou správa, že sa práve letná posila Slovana vulgárne vyjadrila na adresu odvolaného trénera Vukomanoviča. "Prečítal som si to aj ja, ale nie je to pravda. Ja taký nie som a nikdy som nič také neurobil. Je pravda, že som mal konflikt s Jakubom Marešom, ale potom som sa mu pred celou kabínou ospravedlnil. Kubo je náš líder a nezaslúžil si to. Musíme držať spolu ako partia a dať si to dokopy v hlavách. Iba tak sa posunieme dopredu," dodal Hološko.