Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Trenčín odštartoval bez veľkých zmien, Kleščík: Chceme byť v šestke

Hráči klubu AS Trenčín odštartovali zimnú prípravu na jarnú časť Fortuna ligy 2017/18, 5. januára 2018 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Mužstvo opustil stredopoliar Ricky van Haaren, ktorý zamieril ku fortunaligovému konkurentovi ŠK Slovan Bratislava.

Trenčín 5. januára (TASR) - Futbalisti AS Trenčín odštartovali v piatok zimnú prípravu, v rámci ktorej odohrajú šesť prípravných stretnutí. Tri z nich čakajú na zverencov trénerského tandemu Vladimír Cifranič - Roman Marčok na sústredení v tureckom Beleku.

Mužstvo opustil stredopoliar Ricky van Haaren, ktorý zamieril ku fortunaligovému konkurentovi ŠK Slovan Bratislava. K ďalším výrazným zásahom do kabíny zatiaľ neprišlo, aj keď intenzívny záujem je o útočníka Rangela Jangu, ktorý sa ocitol v hľadáčiku belgického Gentu. Novou tvárou v tíme AS je stredopoliar Joey Sleegers, ktorý prišiel z Nijmegenu.

"Je super, že v kabíne vidno stále tie isté tváre. Mužstvo prípadné odchody zocelia a dostanú tak príležitosť chalani, ktorí na ňu čakali. Na jar nás čaká ostrý štart v Nitre a ďalšie dva kľúčové zápasy základnej časti, ku ktorým bude smerovať celá naša príprava. Určite chceme byť v prvej šestke," povedal kapitán AS Trenčín Peter Kleščík.

V sobotu 6. januára odohrá mužstvo interný modelovaný zápas. Prvé oficiálne prípravné stretnutie odohrá AS v sobotu 13. januára proti Baníku Ostrava na jeho ihrisku. Doma sa predstaví o týždeň neskôr 20. januára proti druholigovému Novému Mestu nad Váhom. O štyri dni neskôr tím odcestuje do tureckého Beleku, kde strávi jedenásť dní. Počas zimného tréningového kempu odohrá tri prípravné stretnutia - proti Hajduku Split, Dinamu Moskva a Napredaku Kruševac.

Pred štartom jarnej časti sezóny, ktorý je naplánovaný na 17. februára, čaká ešte šiesty tím fortunaligovej tabuľky domáca generálka. V sobotu 10. februára privíta na Sihoti druholigový Inter Bratislava.

Program zimnej prípravy AS Trenčín:

13. januára: Baník Ostrava - AS Trenčín
20. januára: AS Trenčín - AFC Nové Mesto nad Váhom
24. januára - 3. februára: prípravný kemp Belek (Tur.)
27. januára: AS Trenčín - HNK Hajduk Split
30. januára: AS Trenčín - FK Dinamo Moskva
2. februára: AS Trenčín - FK Napredak Kruševac
10. februára: AS Trenčín - Inter Bratislava