Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Galavečer FIFA The Best sa uskutoční 15. januára v Londýne

Ilustračná snímka. Foto: TASR

FIFA odovzdá dokopy osem ocenení pre hráčov, kapitánov, trénerov, novinárov i fanúšikov.

Londýn 8. decembra (TASR) - Galavečer spojený s odovzdávaním cien pre najlepších hráčov roka podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa uskutoční 15. januára v Londýne. Slávnostný ceremoniál Best FIFA Football Awards sa bude konať v britskej metropole už tretíkrát po rokoch 2016 a 2017.

Anketa pod týmto názvom sa koná už ôsmy rok. FIFA odovzdá dokopy osem ocenení pre hráčov, kapitánov, trénerov, novinárov i fanúšikov. Najviac pozornosti pútajú ceny pre najlepšieho futbalistu, futbalistku, trénera a brankára. Počas galavečera udelia aj Puskásovu cenu pre najkrajší gól roka 2023.

Hráčom roka 2022 podľa FIFA sa stal Argentínčan Lionel Messi, v súčasnosti už útočník Interu Miami zdolal v ankete ďalších finalistov - Francúzov Karima Benzemu a Kyliana Mbappeho. Tento rok bude Messi o cenu bojovať opäť s Mbappem z Paríža St. Germain či nórskym útočníkom Erlingom Haalandom z Manchestru City. Medzi dvanástkou kandidátov sú aj Messiho spoluhráč z národného tímu Julian Alvarez (Manchester City), Chorvát Marcelo Brozovič (Al Nassr), Belgičan Kevin De Bruyne, Španiel Rodri, Portugalčan Bernardo Silva (všetci Manchester City), Nemec Ilkay Gündogan (FC Barcelona), Gruzínec Chviča Kvaracchelija, Nigérijčan Victor Osimhen (obaja SSC Neapol) a Angličan Declan Rice (Arsenal). Cenu pre najlepšiu hráčku roka obhajuje Španielka Alexia Putellasová z FC Barcelona. Informácie priniesla agentúra AP.