Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Guinejčan Keita prestúpi o rok z Lipska do Liverpoolu za rekordnú sumu

Futbalista RB Lipsko Naby Keita (v popredí) počas zápasu nemeckej Bundesligy proti FC Schalke Foto: TASR/AP

Podľa britskej BBC sa už oba kluby dohodli, že 22-ročný futbalista príde na Anfield Road minimálne za 48 miliónov libier.

Londýn 28. augusta (TASR) - Anglický futbalový klub FC Liverpool prekoná budúci rok jeho rekord v prestupovej sume, keď podpíše zmluvu s guinejským reprezentačným stredopoliarom Nabym Keitom z RB Lipsko. Podľa britskej BBC sa už oba kluby dohodli, že 22-ročný futbalista príde na Anfield Road minimálne za 48 miliónov libier (cca 52,13 miliónov eur), informovala agentúra DPA.

Vedenie "The Reds" súhlasilo zaplatiť bundesligovému klubu výkupnú klauzulu a ešte pridať bližšie nešpecifikovanú prémiu. Keita ale nepríde skôr ako 1. júla 2018. Lipsko totiž nesúhlasilo s prestupom už v tejto sezóne, keďže ho čaká historické účinkovanie v skupinovej fáze Ligy majstrov. Tam sa dostalo ako bundesligový vicemajster po jeho nováčikovskej sezóne medzi nemeckou elitou.

Liverpoolsky rekord doteraz drží útočník Andy Carroll, ktorý v januári 2011 prišiel k "červeným" z Newcastle United za 35 miliónov libier (dnes cca 38,01 miliónov eur).