Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Chyby v defenzíve zobrali Liverpoolu nádej na výhru v LM proti Seville

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V stretnutí E-skupiny napokon získali len bod po remíze 2:2.

Liverpool 14. septembra (TASR) - Defenzívne chyby a nepremenený pokutový kop zobrali futbalistom FC Liverpool nádej na víťazný vstup do skupinovej fázy Ligy majstrov 2017/18. V stretnutí E-skupiny napokon získali len bod po remíze 2:2 so Sevillou.

"The Reds" pritom nezačali najlepšie, už v 5. minúte nechali v pokutovom území trestuhodne voľného Wissama Ben Yeddera, ktorý po centri z ľavej strany nemal problém doklepnúť loptu zblízka do brány. Inkasovaný gól prebudil zverencov trénera Jürgena Kloppa, v 21. minúte vyrovnal po peknej kombinačnej akcii Roberto Firmino a následne strelu domáceho Mohameda Salaha stečoval jeden z obrancov Sevilly do brány. "Je to tak, ako to je. My sme skórovali dvakrát, oni tiež, takže je to remíza. Som spokojný s veľkou väčšinou zápasu, ale nie som nadšený z remízy. Vytvorili sme si mnoho šancí, ale nepremenili sme ich. Z tohto zápasu si však môžeme mnohé zobrať," vyjadril sa tréner Liverpoolu.

Domáci futbalisti mohli urobiť rozhodujúci krok ešte do prestávky, ale Firmino z pokutového kopu trafil iba žrď. V druhom polčase tak prišiel trest, o vyrovnajúci zásah sa postaral Joaquin Correa. Ten opäť využil priveľa voľného priestoru v obrane a zabezpečil pre Sevillu cenný bod. "Je to veľmi dobrý bod. Museli sme zmeniť našu hru, aby sme ho získali. Liverpool hral kvalitne, bol veľmi rýchly a my sme sa tomu museli prispôsobiť. Môj gól bol to, čo sme presne potrebovali," povedal autor vyrovnávajúceho zásahu.

Sevilla vyhrala pred stredajším stretnutím predchádzajúcich šesť súbojov na Anfielde v rámci európskych pohárov. Mrzieť ju môžu nepremenené šance v druhom polčase. "Aj keď sme v prvom polčase viedli, tak bolo náročné držať s nimi tempo. Nepremenený pokutový kop Liverpoolu nás vrátil späť do zápasu. V druhom polčase to bol oveľa lepší výkon z našej strany," zhodnotil duel pre uefa.com tréner španielskeho tímu Eduardo Berizzo.