Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Citizens pokazili Feyenoordu návrat do LM, van Bronckhorst: To súper

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Futbalisti Manchestru City zdolali svojho súpera 4:0.

Rotterdam 14. septembra (TASR) - Návrat futbalistov Feyenoordu Rotterdam do skupinovej fázy Ligy majstrov po 15-ročnej odmlke sa neskončil podľa ich predstáv, s Manchestrom City prehrali na domácom trávniku hladko 0:4.

"Citizens" sa pustili do svojho súpera hneď od úvodu, už prvá šanca v druhej minúte sa skončila gólom. Hlavička Johna Stonesa prešla napokon pomedzi nohy domáceho obrancu Tonnyho Vilhena. Ďalší presný zásah prišiel o osem minút neskôr, Kyle Walker poslal presnú prihrávku na Sergia Aguera a ten volejom prepálil brankára Feyenoordu. "Hrali tak jednoducho, bez problémov nachádzali jeden druhého a mali veľké držanie lopty. Určite nechcete hrať proti súperovi, akým je Manchester, tak, že prehrávate už od druhej minúty. Je to jeden z top tímov na svete," povedal na adresu súpera kormidelník Feyenoordu Giovanni van Bronckhorst.

Anglický tím si suverénne šiel za troma bodmi. V 25. minúte využil nevydarenú ofsajdovú pascu Gabriel Jesus, keď bez problémov namieril do odkrytej súperovej brány. Feyenoord sa zatiahol do obrany, ale v zápase ešte raz inkasoval. Po hlavičke sa opäť podarilo presadiť stopérovi Stonesovi. "Spoločne sme bojovali za to, aby sme neinkasovali. Je to pre nás veľká vzpruha. Pred ďalším zápasom si z toho môžeme zobrať množstvo pozitív. Ideme krok po kroku, ale toto je výborný začiatok. Je skvelé, že som dal dva góly. V predchádzajúcej sezóne som v LM zaznamenal svoj prvý presný zásah, ale skórovať dvakrát je úžasné. Verím, že ďalšie góly sú na ceste," citovala uefa.com Stonesa.

Pre úradujúceho holandského šampióna to bola najvyššia domáca prehra v európskych pohároch, naopak Manchestru City sa podarilo vyrovnať najvyššie víťazstvo v LM. Po neúspešnom účinkovaní v predchádzajúcom ročníku Ligy majstrov, keď zverenci Pepa Guardiolu nedokázali uspieť vonku ani v jednom prípade, odštartovali novú edíciu sebavedomým výkonom. "Hovorili sme o tom, že sme v minulej sezóne nevyhrali v Lige majstrov ani jedno stretnutie vonku. Ak chcete urobiť krok vpred, tak musíte víťaziť doma aj von. Bol to veľmi dobrý výkon. Veľmi nám pomohol gól v úvode, ale aj po ňom sme útočili. Získať prvé víťazstvo vonku je dôležité. Nič to ešte neznamená, ale takýto štart je dôležitý," uviedol tréner "Citizens" Pep Guardiola.