Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tottenham uspel vo Wembley, Pochettino: Koniec rečiam o smole

Mauricio Pochettino (vpravo). Foto: TASR/AP

Pre zverencov trénera Mauricia Pochettina je Wembley domovským štadiónom na sezónu 2017/18 vzhľadom na rekonštrukciu vlastnej arény.

Londýn 13. septembra (TASR) - Futbalisti Tottenhamu Hotspur už nemusia veriť na povery, v ich prechodnom domovskom stánku na štadióne Wembley zdolali v zápase H-skupiny Ligy majstrov 2017/18 Borussiu Dortmund 3:1.

Pre zverencov trénera Mauricia Pochettina je Wembley domovským štadiónom na sezónu 2017/18 vzhľadom na rekonštrukciu vlastnej arény. Len tretie víťazstvo z trinástich stretnutí na tomto mieste má však veľký význam. "Koniec rečiam o smole, toto víťazstvo nám môže pomôcť. Je to viac ako zisk troch bodov, je to triumf vo Wembley. Zisk sebavedomia a dôvery vo Wembley je dôležité pre nás a našich priaznivcov. Myslím si, že výkon bol dobrý. Víťazstvo je fantastické z viacerých hľadísk - zisk troch bodov a dobrý štart do súťaže," povedal po stretnutí kormidelník Tottenhamu.

Jeho tím viedol už od štvrtej minúty, po individuálnom preniku sa nechytateľnou delovkou presadil Son Heung-Min. Vedenie netrvalo ani desať minút, o vyrovnanie sa postaral ďalším pekným zásahom Andrej Jarmolenko. Lenže potom začal úradovať domáci Harry Kane, najskôr ho v 15. minúte nedokázala zastaviť obrana hostí a v druhom polčase spečatil triumf "kohútov". "Mnoho ľudí hovorilo o tom, aká ťažká je táto skupina, ale my chceme vydať zo seba to najlepšie. Nie je nič lepšie, ako ukázať to pred domácim publikom, kde sme zdolali silný Dortmund," uviedol autor dvoch gólov pre uefa.com.

Anglický tím zároveň ukončil 12-zápasovú víťaznú šnúru Dortmundu, Borussia v novom ročníku neinkasovala do stredy ani v jednom zo štyroch súťažných duelov. "Dvakrát sme v druhom polčase neboli pri rozhodujúcich momentoch. Kontrolovali sme zápas, mali dobré držanie lopty, ale zlyhali sme. Dvakrát nebola naša obrana dobre zorganizovaná, to sa nemôže stať. Obvykle hrá Tottehnam útočne ako my, ale Dortmund bol silný. V prvom polčase dali dva góly hádam po dvoch alebo troch šanciach. Tlak je vždy na hosťujúcom tíme. Hrali sme dobre, ale nezvíťazili sme. Do ďalšieho stretnutia musíme zlepšiť defenzívu," zhodnotil zápas tréner Borussie Peter Bosz.