Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Baumgartner po rekordnom góle do siete Slovákov: Senzačné

Na snímke druhý zľava Christoph Baumgartner (Rakúsko), vľavo Ondrej Duda, tretí zľava Adam Obert a vpravo Martin Dúbravka (všetci Slovensko) počas prípravného medzištátneho futbalového stretnutia Slovensko - Rakúsko v Bratislave 23. marca 2024 Foto: TASR - Pavel Neubauer

Skóre v prípravnom dueli so Slovenskom otvoril už v šiestej sekunde a podľa DPA dosiahol najrýchlejší gól v medzištátnom zápase v histórii.

Bratislava 23. marca (TASR) - Rakúsky futbalista Christoph Baumgartner sa v sobotu na bratislavskom NFŠ dostal na čelo rekordných tabuliek. Skóre v prípravnom dueli so Slovenskom otvoril už v šiestej sekunde a podľa DPA dosiahol najrýchlejší gól v medzištátnom zápase v histórii. Prekonal zápis Lukasa Podolského, ktorý v roku 2013 skóroval proti Ekvádoru v siedmej sekunde.

"Samozrejme, je to skvelé. Som veľmi šťastný, že som takto trafil loptu a je senzačné, že to navyše vyzerá na svetový rekord. Najviac ma však teší, že som mohol pomôcť tímu," uviedol po zápase 24-ročný stredopoliar RB Lipsko. Jeho tím v Bratislave vyhral 2:0 a v šiestom vzájomnom zápase so Slovenskom tak naklonili Rakúšania bilanciu na svoju stranu - bolo to ich druhé víťazstvo popri troch remízach a jednej prehre.