Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Kvalifikačný zápas medzi JAR a Senegalom sa bude opakovať

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

FIFA oznámila, že opakovaný zápas sa uskutoční v novembrovom asociačnom termíne, presný dátum oznámi neskôr.

Zürich 6. septembra (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) nariadila opakovanie kvalifikačného zápasu MS 2018 medzi Juhoafrickou republikou a Senegalom. Pôvodný duel, ktorý sa hral 12. novembra 2016, totiž zmanipuloval rozhodca.

FIFA už v marci potrestala ghanského rozhodcu Josepha Lampteyho doživotným dištancom. Verdikt najvyššieho futbalového orgánu potvrdil aj Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne a preto FIFA nariadila opakovanie duelu.

Lamptey po neexistujúcej ruke v šestnástke odpískal proti Senegalčanom pokutový kop. Opakované zábery však jasne ukázali, že obranca Kalidou Koulibaly zasiahol loptu kolenom. Juhoafričania sa po premenenej penalte ujali vedenia 1:0 a napokon na štadióne v Polokwane triumfovali 2:1.

FIFA oznámila, že opakovaný zápas sa uskutoční v novembrovom asociačnom termíne, presný dátum oznámi neskôr. Senegal je aktuálne v tabuľke E-skupiny na treťom mieste, v prípade víťazstva v opakovanom zápase sa však dostane na vedúcu priečku, ktorá znamená postup na MS do Ruska.