Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Anglická nominácia na futbalové MS 2018 bez Harta a Wilsherea

Anglický brankár Joe Hart preskakuje Taliana Maria Balotelliho. Foto: TASR/AP

Namiesto Harta, ktorý za West Ham United odchytal v sezóne 2017/18 len päť duelov, pocestujú do Ruska Jack Butland, Jordan Pickford a Nick Pope.

Londýn 16. mája (TASR) - V nominácii anglickej futbalovej reprezentácie na MS v Rusku nefigurujú podľa predpokladov brankár Joe Hart a stredopoliar Jack Wilshere.

Dvadsaťšesťročný Wilshere má za sebou sezónu pretkanú zdravotnými problémami, ktoré mu dovolili nastúpiť len v dvanástich zápasoch Premier League v drese Arsenalu Londýn.

Namiesto Harta, ktorý za West Ham United odchytal v sezóne 2017/18 len päť duelov, pocestujú do Ruska Jack Butland, Jordan Pickford a Nick Pope. Hart je 75-násobný reprezentant Albiónu, v osemfinále EURO 2016 proti Islandu však vyrobil hrubú chybu, ktorá viedla ku gólu a vypadnutiu jeho tímu.

Tréner anglickej reprezentácie Gareth Southgate oznámil 23-člennú nomináciu na šampionát v stredu. Nechýba v nej 19-ročný pravý obranca Trent Alexander-Arnold z FC Liverpool, ktorý v najcennejšom drese debutoval len pred 17 mesiacmi. Všetci nominovaní hráči pôsobili v nedávno skončenej sezóne v kluboch najvyššej domácej súťaže Premier League. "Myslím, že káder je vyvážený. Prevažne sú v ňom mladí hráči doplnení o skúsenejších," uviedol Southgate.

V G-skupine MS sa Angličania stretnú s Belgickom, Tuniskom a Panamou.

Nominácia anglickej futbalovej reprezentácie na MS 2018 v Rusku:

brankári: Jack Butland (Stoke City), Jordan Pickford (FC Everton), Nick Pope (FC Burnley)
obrancovia: Trent Alexander-Arnold (FC Liverpool), Kieran Trippier (Tottenham Hotspur), Danny Rose (Tottenham Hotspur), Ashley Young (Manchester United), Fabian Delph (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City), John Stones (Manchester City), Harry Maguire (Leicester City), Gary Cahill (Chelsea Londýn), Phil Jones (Manchester United)
stredopoliari: Eric Dier (Tottenham Hotspur), Jesse Lingard (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea Londýn), Dele Alli (Tottenham Hotspur), Jordan Henderson (FC Liverpool)
útočníci: Harry Kane (Tottenham Hotspur), Jamie Vardy (Leicester City), Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Danny Welbeck (Arsenal Londýn)