Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Španielske médiá o Ronaldovom prestupe: Zbohom legenda

Na snímke Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty prestúpil z Realu Madrid do tímu talianskeho futbalového majstra Juventusu Turín.

Madrid 11. júla (TASR) - Španielske médiá sa v stredu rozlúčili s Cristianom Ronaldom. Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty prestúpil z Realu Madrid do tímu talianskeho futbalového majstra Juventusu Turín. "Koniec éry" alebo "Zbohom legenda", znelo z predných strán športového periodika Marca.

"Všetci dúfali, že Ronaldo, ktorý mal priemer gól na zápas, nakoniec zostane. Hráči verili, že podpíše nový kontrakt, pretože Real Madrid je najlepší klub pre získanie ďalších trofejí," napísala Marca. Tá na svojej titulnej stránke uverejnila koláž so 451 malými loptami, ktoré predstavujú všetky Ronaldove góly za Real.

"Alfredo Di Stefano modernej doby," napísal El Pais.

Periodikum Dario AS upozornilo na zvláštne načasovanie prestupu CR7 do Juventusu, keďže tento transfer sa musel deliť o pozornosť so semifinále MS 2018 v Rusku medzi Francúzskom a Belgickom (1:0). "Čau, Cristiano, bolo to pekné. Cristiano do Juventusu, Francúzsko do finále."

Pre Dario AS sa k prestupu vyjadril aj šéf španielskej La Ligy Javier Tebas, ktorý znižoval jeho dôležitosť: "Pred piatimi rokmi som sa tohto momentu obával. Teraz ma to neznepokojuje ani z polovice. V predchádzajúcom období sme podpísali veľa zmlúv s televíziami a žiadna nepovedala, že pristúpi na dohodu iba v prípade, že Ronaldo zostane."