Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

SLOVNAFT CUP: Trnava chce finále, Vittek: Cesta do EL vedie cez pohár

Na snímke Robert Vittek. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria MŠK Žilina a MFK Ružomberok, Liptáci v prvom meraní síl na svojom štadióne uspeli nad krajským rivalom 2:1.

Bratislava 18. apríla (TASR) - V stredu sú na programe obe semifinálové odvety 49. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2017/18. Výhodnú pozíciu po remíze 1:1 na pôde obhajcu trofeje Slovana Bratislava budú chcieť futbalisti Spartaka Trnava pretaviť pred svojimi fanúšikmi do postupu. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria MŠK Žilina a MFK Ružomberok, Liptáci v prvom meraní síl na svojom štadióne uspeli nad krajským rivalom 2:1.

Slovan sa s Trnavou stretne už tretíkrát v priebehu apríla, pričom na konci mesiaca ešte oba tradičné kluby na seba narazia v ligovom súboji na Pasienkoch. "Čaká nás veľmi dôležitý pohárový zápas. Musíme rýchlo zabudnúť na posledný ligový duel a vrhnúť všetky sily na pohár. Náš cieľ, ktorým je pohárová Európa, sa nemení. Najschodnejšia cesta vedie cez pohár a urobíme všetko pre to, aby sme postúpili a dostali sa do finále. Povinnosť nám velí postúpiť ďalej a opäť priniesť sebe i fanúšikom radosť z futbalu. Samozrejme, v Trnave nás nečaká nič ľahké, nastúpime proti kvalitnému súperovi v búrlivom prostredí. Na zápas sa čo najlepšie pripravíme a budeme bojovať o postupový výsledok," uviedol pre klubový web útočník Slovana Róbert Vittek.

"Belasí" v sobotu v rámci 5. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy podľahli doma Trenčínu 1:3. Trnava si udržala deväťbodový náskok na čele tabuľky pred Dunajskou Stredou vďaka víťazstvu 1:0 nad Ružomberkom. Zverenci trénera Nestora El Maestra prežívajú rozprávkovú sezónu, titul majú na dosah a v hre sú o cenné double. Vo finále Slovenského pohára si "bíli andeli" zahrali naposledy v roku 2010, v Michalovciach utrpeli od Slovana debakel 0:6. Poslednú domácu pohárovú trofej získal Spartak do klubovej vitríny pred 20 rokmi. Vo finále ročníka 1997/98 zdolal 1. FC Košice 2:0, hralo sa v Bratislave.

Tohtoročné vyvrcholenie SP sa uskutoční v utorok 1. mája na Štadióne Antona Malatinského v Trnave. Víťaz Slovnaft Cupu si zabezpečí postup do Európskej ligy UEFA 2018/2019 a tiež bude hrať o česko-slovenský Superpohár, ktorého dejisko bude tento rok na Slovensku.

2. zápasy semifinále SP - Slovnaft Cupu 2017/18:

streda 18. apríla

17.00 FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava /prvý zápas 1:1, rozhodujú P. Hrčka - E. Weiss, D. Hrčka/
17.30 MŠK Žilina - MFK Ružomberok /prvý zápas 1:2, rozhodujú Horváth - Ádám, Bobko/