Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Futbal : SR 15 víťazom turnaja v Malajzii a s prémiou 50.000 USD

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V nedeľňajšom finále mladí slovenskí futbalisti zvíťazili nad iránskym Persepolis FC po bezgólovom priebehu 0:0 po jedenástkovom rozstrele.

Kuala Lumpur 6. januára (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 15 rokov zvíťazila v nedeľňajšom finále na medzinárodnom turnaji v Malajzii nad iránskym Persepolis FC po bezgólovom priebehu 0:0 v rozstrele z 11 m. Zverenci trénera Petra Štefaňáka získali prémiu pre víťazov v hodnote 50.000 amerických dolárov, informoval web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).



výsledok:

Frenz International Cup 2012 - finále:

Persepolis FC - Slovensko "15" 0:0, 0:2 v rozstrele z 11 m

zostava SR 15:: Kastl - Varga, Šulek, Macho, Kuc - Moďoroši (57. Totkovič), Tešlár, Lénárt, Nemček - Ondira (48. Baumgartner), Tupta (78. Sokol)

Peter Štefaňák, tréner SR 15 (zdroj: www.futbalsfz.sk): "Máme obrovskú radosť z víťazstva na tomto vynikajúco organizovanom turnaji. Finálový zápas sme neodohrali tak ako sme očakávali, prílišná zodpovednosť a možno aj obavy z prehnanej agresivity súpera sa prejavili na našom ustráchanom a veľmi nepresnom výkone. Pre konečný úspech bolo veľmi dôležité, že sme do poslednej chvíle vzdorovali behavejšiemu a aj kombinačne lepšiemu súperovi ako aj nadštandardné výkony brankára Davida Kastla a hráčov Martina Šuleka, Martina Macha, Andrása Lénarta, Mareka Tešlára. Účasť a aj víťazstvo na tomto turnaji bude určite celoživotným zážitkom nielen pre hráčov, ale aj pre celý realizačný tím."