Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tréner Sevilly Berizzo má rakovinu, Banega: Budeme stále pri ňom

Na snímke tréner Eduardo Berizzo. Foto: TASR/AP

Berizzo oznámil svoju diagnózu hráčom v šatni po prvom polčase utorňajšieho zápasu Ligy majstrov, v ktorom jeho tím prehrával s Liverpoolom 0:3.

Sevilla 22. novembra (TASR) - Tréner futbalistov Sevilly Eduardo Berizzo má rakovinu prostaty. V najbližších dňoch sa podrobí ďalším vyšetreniam, na základe ich výsledkov potom lekári určia postup liečby zhubného nádoru. Oznámilo to vedenie španielskeho klubu na svojej oficiálnej webovej stránke.

Berizzo podľa španielskych médií oznámil svoju diagnózu hráčom v šatni po prvom polčase utorňajšieho zápasu Ligy majstrov, v ktorom jeho tím prehrával s Liverpoolom 0:3. Po zmene strán predviedli Andalúzania parádny obrat a napokon remizovali 3:3. Po vyrovnávajúcom góle sa rozbehli k lavičke a dojatého Berizza objali.

"Museli sme ukázať úplne iný prístup kvôli našim fanúšikom, ktorí nás vždy podporujú a najmä kvôli nášmu trénerovi Berizzovi. Práve on nás nasmeroval na tú správnu cestu, pri boji s chorobou teraz budeme stáť stále pri ňom," uviedol argentínsky stredopoliar Ever Banega.

Podporu Berizzovi vyjadrili na sociálnych sieťach aj bývalý kouč Sevilly Unai Emery či kapitán Realu Madrid Sergio Ramos. Štyridsaťosemročný Argentínčan prišiel do Sevilly v lete zo Celty Vigo, ktorú v uplynulej sezóne priviedol do semifinále Európskej ligy UEFA.