Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

UEFA bude riešiť Bayern Mníchov za transperenty jeho fanúšikov

Na snímke vpravo hráč Bayernu Sebastian Rudy v zápase 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale v B-skupine RSC Anderlecht Brusel - Bayern Mníchov v Bruseli 22. novembra 2017. Foto: TASR/AP

Priaznivci Bavorov počas zápasu vytiahli transparenty na adresu domáceho klubu, ktorými protestovali voči vysokej cene vstupeniek pre fanúšikov hostí.

Nyon 23. novembra (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) otvorila disciplinárne konanie voči Bayernu Mníchov. Nemecký šampión bude pykať za incidenty jeho fanúšikov v stredajšom zápase Ligy majstrov 2017/2018 na pôde Anderlechtu Brusel.

Priaznivci Bavorov počas zápasu vytiahli transparenty na adresu domáceho klubu, ktorými protestovali voči vysokej cene vstupeniek pre fanúšikov hostí. "Už sú vaše krky napchaté? Je už vaša nenásytnosť ukojená?" stálo na nich. UEFA tiež potrestá Bayern za to, že jeho priaznivci hádzali na hraciu plochu rôzne objekty.

Skupina fanúšikov Mníchova s názvom Club Nr. 12 ešte pred zápasom, ktorý hostia vyhrali 2:1, v oficiálnom stanovisku kritizovala vysokú cenu vstupeniek. Anderlecht určil ich cenu na 100 eur, čo Nemci označili za "neakceptovateľné". Cena prinútila k intervencii aj samotný Bayern, ktorý jej časť prebral na svoje bedrá a jeho priaznivci tak napokon zaplatili za vstupenky len 70 eur. "Aj na tradične vysoké pomery v Lige majstrov je toto nová dimenzia cien na zápasy skupinovej fázy. Je to neakceptovateľné," stojí v stanovisku Club Nr. 12. Mnoho fanúšikov Club Nr. 12 sa preto rozhodlo na súboj do Bruselu necestovať.

Anderlecht sa bránil slovami jeho hovorcu Davida Steegena, podľa ktorého "zaplatili nemeckí fanúšikovia presne tú istú sumu ako Belgičania, ktorí si kúpili lístok len na tento jeden zápas. V predaji boli aj balíčky vstupeniek na všetky tri domáce stretnutia Andrelechtu s nižšími cenami".