Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Slováci do 18 rokov vyhrali na Slovakia Cupe hladko nad Walesom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Američania v B-skupine prevalcovali Kazachstan 8:0.

Senec 8. mája (TASR) - Slovenskí futbalisti do 18 rokov úspešne odštartovali svoje účinkovanie na medzinárodnom turnaji Slovakia Cup 2018. V pondelok si zverenci trénera Milana Malatinského poradili v dueli A-skupiny v NTC Senec s Walesom presvedčivo 4:1.

V ďalšom stretnutí A-skupiny Maďari vyhrali v Dunajskej Lužnej nad Azerbajdžanom 1:0. Američania v B-skupine prevalcovali Kazachstan 8:0. Finalista minuloročného 27. ročníka sa v utorok stretne s Ukrajinou, ktorá hladko podľahla Česku 0:3.

Výsledky:

A-skupina:

Wales - Slovensko 1:4 (0:1)

Góly: 43. Vale (z 11 m) - 50. a 80. Strelec, 9. Kadák, 57. Pišoja. Rozhodoval: Rožycki (Poľ.), 220 divákov

zostava SR 18: Krajčírik – Suľa, Pišoja, Holub, Vojtko – Mader (68. Múdry) – Slebodník (60. Strachan), Kadák (77. Čerňanský), Gono (60. Machara), Kmeť (41. Haramia) – Marišiak (41. Strelec)


Hlas po zápase /zdroj: SFZ/

Milan Malatinský, tréner SR 18: "Naše víťazstvo je plne zaslúžené, mali sme prevahu počas celého zápasu. Jednogólový náskok z prvého polčasu sme chceli po prestávke zvýrazniť, hráči mali pokyny ešte viac sa tlačiť pred súperovu bránu, mali sme dosť príležitosti, ale žiaľ koncovka nebola podľa našich predstáv. Isteže zaujali Kadák, ktorý na pozícii podhrotového hráča odviedol dobrú robotu, a Strelec, ktorý je s nami prvý raz, ale poznáme ho z tímov nižších vekových kategórií a mohol by byť v budúcnosti útočníkom, akého slovenský futbal potrebuje."

Ďalší výsledok:

Azerbajdžan - Maďarsko 0:1 (0:0)

B-skupina:

USA - Kazachstan 8:0 (2:0)

Ukrajina - Česko 0:3 (0:1)