Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Futbalisti Banskej Bystrice remizovali s Košicami 1:1

Na snímke zľava Martin Šindelář (Košice) a Martin Rymanenko (Banská Bystrica) počas záverečného 22. kola základnej časti Niké ligy vo futbale MFK Dukla Banská Bystrica - FC Košice v Banskej Bystrici 2. marca 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

V závere Banskobystričania vyvinuli tlak, ale víťazný gól nezaknihovali.

Banská Bystrica 2. marca (TASR) - V 22. kole futbalovej Niké ligy remizovala Banská Bystrica s Košicami 1:1 a nepostúpila tak do nadstavbovej časti o titul. Po základnej časti skončila na ôsmom mieste. Hostia z východu republiky bodovali v treťom dueli v sérii a obsadili 10. priečku.

Bystričania mali v prvom polčase viac šancí a v štvrtej minúte išli do vedenia po priamom kope Rymarenka z takmer 25 metrov, keď tečovaná lopta zaplachtila pod brvnom. Mohlo byť aj 2:0, Polievka pokoril Figueireda, ale arbitri posúdili, že dostal prihrávku do ofsajdu. Na opačnej strane tvrdou strelou preveril Faško brankára Hrušku. Pred prestávkou mal dve šance Rymarenko, najmä jeho nožničky volali po góle. V druhom dejstve hostia viac hrozili, najmä Medved, vyrovnať sa im podarilo z brejku, keď Jones unikol cez Považanca a ako na podnose pripravil koncovku Qosemu. V závere Banskobystričania vyvinuli tlak, ale víťazný gól nezaknihovali. Naopak, mohli prehrať, ak by v päťke po brejku nespálil tutovku Jones.



MFK Dukla Banská Bystrica – FC Košice 1:1 (1:0)

Góly: 4. Rymerenko – 82. Qose. Rozhodovali: Kišš – Zemko, Halíček, ŽK: Godál – Hočko, 1683 divákov.

Banská Bystrica: Hruška – Migaľa, Godál, Willwéber – Pišoja, B. Ľupták (86. Depetris), Hlinka, Záhumenský - Marquinho (75. Považanec), Polievka, Rymarenko

Košice: Figueiredo – Fabiš, Šindelář, Kružliak, Innocenti, Davis – M. Faško (90+7 Gorosito), Hočko (72. Jones), Gallovič – Medved, Obounet (73. Qose)


Mário Auxt, tréner B. Bystrice: "V prvom polčase sme ukázali po futbalovej stránke, kde by sme sa chceli dostať. Tlačili sme sa do šancí, išli sme do vedenia. Boli sme aj naďalej aktívni, vytvorili sme si ďalšie príležitosti, chlapci ukázali, že chcú zabojovať o prvú šestku v tabuľke. Mrzí ma, že v druhom polčase sme boli menej aktívni, hostia prevzali iniciatívu. Po našej štandardnej situácii sme napokon v závere dostali gól a s tým sa už potom ťažko niečo robí, keďže hostia dobre bránili, boli súbojoví a v závere sme sa už ťažko dostávali do šestnástky. V tomto poslednom zápase sme si umiestnenie v prvej šestke tabuľky my sami neuhrali, takže vládne sklamanie, no ideme ďalej. Zabojujeme o siedmu priečku."

Ján Kozák ml., tréner Košíc: "Bol to zaujímavý a kvalitný zápas. Vedeli sme pred zápasom, že Bystrica musí vyhrať, takže náš zámer bol, aby sme nejaký čas udržali výsledok 0:0, aby domáci znervózneli. Avšak prišiel dosť skoro rýchly gól súpera, takže nastala v našich radoch určitá panika. Vydiskutovali sme si to však cez polčas, lebo bolo ešte skoro na nejaké zmeny. Banská Bystrica mohla v prvom polčase rozhodnúť zápas, to sa nestalo, aj keď i my sme mali do prestávky nejaké gólové príležitosti. Väčšiu časť druhého polčasu sme už boli lepším mužstvom, mali sme tam viaceré príležitostí na vyrovnanie, napokon sa nám podarilo vyrovnať a v závere sme mohli aj rozhodnúť zápas v náš prospech, no myslím si, že to by nebolo spravodlivé. Ako sme mohli tento zápas prehrať, tak sme ho mohli aj vyhrať. Bod berieme. Bystrica smúti, no ja sa teším na ďalšie vzájomné zápasy s ňou, ktoré budú mať náboj a kvalitu."