Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Gáborík vynechá turné v Číne, jeho štart v úvode sezóny je otázny

Na snímke slovenský útočník LA Kings Marián Gáborík. Foto: TASR/AP

Bývalý kanonier Minnesoty, NY Rangers či Columbusu sa zranil na vlaňajšom Svetovom pohári v Toronte.

Los Angeles 14. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Marián Gáborík, ktorý sa zotavuje po aprílovej operácii kolena, neodletí so spoluhráčmi z Los Angeles na predsezónne turné do Číny. Podľa trénera Kings Johna Stevensa bude 35-ročný krídelník pokračovať v individuálnom tréningu v Kalifornii a vynechá úvod prípravného kempu pred začiatkom nového ročníka NHL.

Gáborík podstúpil v apríli procedúru, ktorej cieľom bolo odstrániť chronické problémy s ľavým kolenom. Bývalý kanonier Minnesoty, NY Rangers či Columbusu sa zranil na vlaňajšom Svetovom pohári v Toronte a vynechal 21 zápasov základnej časti. Ani po návrate sa nedokázal dostať do ideálnej formy, v 56 zápasoch dosiahol 10 gólov a 11 asistencií, niekoľko duelov sledoval z tribúny v pozícii náhradníka.

Gáborík nemá stanovený termín návratu, jeho štart v úvodnom zápase sezóny 2017/2018 proti Philadelphii zostáva otázny. "Sme spokojní s tým, ako pokročil v rekonvalescencii. Korčuľuje, silnie, zapája sa do niektorých spoločných cvičení, aj keď ešte bezkontaktných. Neodletí s nami do Číny a zostane v Los Angeles, kde bude pokračovať v rehabilitácii. Naďalej bude pokračovať v korčuliarskom tréningu a postupne bude zvyšovať záťaž. Myslím si, že sa blíži do bodu, keď sa bude môcť plne zapojiť do spoločných tréningov," uviedol na adresu Gáboríka Stevens pre oficiálny portál profiligy. Trenčiansky odchovanec má s klubom ešte štyri roky platný kontrakt, v priemere zarobí 4,875 milióna amerických dolárov.

Kings sa predstavia v Číne spoločne s ďalším klubom NHL Vancouverom Canucks. V najľudnatejšej krajine sveta majú v pláne odohrať v rámci predsezónneho kempu dve prípravné stretnutia, najprv si zmerajú sily 21. septembra v Šanghaji a o dva dni neskôr sa stretnú v Pekingu.