Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Gombos zdolal Kovalíka a postúpil do semifinále Bratislava Open

Na archívnej snímke Norbert Gombos . Foto: TASR - Michal Svítok

J. Kovalík neobháji titul na podujatí, ktoré sa vlani ešte konalo v Poprade.

Bratislava 21. júna (TASR) - Norbert Gombos zdolal v derby slovenských tenistov v rámci piatkového štvrťfinále dvojhry na antukovom challengeri Bratislava Open Jozefa Kovalíka 6:3, 7:5. V sobotnom semifinále sa stretne s Indom Sumitom Nagalom, ktorý po najvyššie nasadenom Martinovi Kližanovi vyradil aj ďalšieho Slováka Andreja Martina 6:4, 6:2.

Ôsmy nasadený hráč zdolal trojku "pavúka" za 90 minút vďaka jednému brejku v oboch setoch. "Poznáme sa veľmi dobre, keď sme doma, stále trénujeme spolu. Vedeli sme o sebe, ako hráme, bolo to iba o tom, kto chytí dobrý začiatok. Našťastie to bolo z mojej strany. Vyhral som prvý set veľmi dobrou hrou a pokračoval som v tom ďalej. Udržiaval som si podanie, bol tam síce tesný gem v druhom sete, ale dokázal som to odvrátiť. V pravom momente som ho brejkol a potom som si udržal servis. Som rád, že som to dotiahol do víťazného konca," povedal Gombos.

Kovalík neobháji titul na podujatí, ktoré sa vlani ešte konalo v Poprade: "Bol to veľmi ťažký zápas, Noro hral výborne. Zo začiatku som sa trocha hľadal, v druhom sete to už bolo lepšie. V prvom aj druhom sete rozhodol jeden brejk, nemal som veľa šancí pri jeho servise, lebo kurty sú veľmi rýchle. Noro výborne servoval, bol som rád za každú šancu, v poslednom geme som si ju vypracoval, škoda, že som ju nevyužil."

Druhú semifinálovú dvojicu (11.00 h) tvoria Maďar Attila Balázs a Slovinec Blaž Rola.

Dvojhra - štvrťfinále:


Norbert GOMBOS (8-SR) - Jozef KOVALÍK (3-SR) 6:3, 7:5, Sumit Nagal (16-India) - Andrej MARTIN (5-SR) 6:4, 6:2, Attila Balázs (7-Maď.) - Václav Šafránek (ČR) 6:4, 7:6 (3), Blaž Rola (6-Slovin.) - Mohamed Safwat (13-Eg.) 7:6 (2), 6:4