Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Good Angels vymenili zranenú Langhornovú za Jonesovú

Na snímke Good Angels, vpravo tréner Maroš Kováčik Foto: TASR/Milan Kapusta

V Košiciach budú pôsobiť aj ďalšie nové tváre - Slovenka Jana Minčíková, Austrálčanka Erin Phillipsová, Nemky Romy Bärová a Katharina Fikielová, ktoré spoločne absolvovali i doterajšiu prípravu.

Košice 7. októbra (TASR) - Vedenie Good Angels Košice angažovalo americkú hráčku Asjhu Jonesovú, ktorá v kádri nahradí krajanku Crystal Langhornovú. Tá zo zdravotných dôvodov absolvovala operáciu a jej návrat do zostavy sa očakáva začiatkom roka 2015.

"Crystal absolvovala úspešnú operáciu, no nemôžeme s ňou počítať do konca kalendárneho roka. Predpokladáme, že by sa mohla vrátiť 2. januára. Museli sme vyriešiť buď jej úplnú náhradu alebo čiastočnú, keď na jej miesto prichádza majsterka sveta, najužitočnejšia hráčka Euroligy 2012 Asjha Jonesová. Meníme kvalitu za kvalitu i keď sa jedná o iný typ hráčky a budeme musieť trošku pozmeniť hernú filozofiu. Do Košíc by mala pricestovať 15. októbra," uviedol na utorňajšej tlačovej konferencii generálny manažér Daniel Jendrichovský. Jonesová pôsobila v ruských kluboch UMMC Jekaterinburg, Spartak Moskovská oblasť, či španielskom Rivas Ecopolis.

V metropole východu budú oproti minulej sezóne pôsobiť aj ďalšie nové tváre - Slovenka Jana Minčíková, Austrálčanka Erin Phillipsová, Nemky Romy Bärová a Katharina Fikielová, ktoré spoločne absolvovali i doterajšiu úspešnú prípravu. Slovenský šampión doposiaľ triumfoval na všetkých troch turnajoch (Piešťany, Spišská Nová Ves, Trutnov), ktoré v rámci prípravy na novú sezónu absolvoval. Generálku na stredajší domáci extraligový duel zvládli zverenky Maroša Kováčika 3. októbra proti maďarskému DVTK Miskolc rovnako na výbornú (67:43). Po úvodnom zápase extraligy sa vo štvrtok presunú do Jekaterinburgu na UMMC Cup 2014 (UMMC Jekaterinburg, Spartak Moskovská oblasť a Nadežda Orenburg).



"Na začiatku prípravy sme sa borili s menšími svalovými zraneniami, pretože sme absolvovali tvrdú prípravu. Zatiaľ sme spokojní, povyhrávali sme zápasy, ale tieto víťazstvá netreba preceňovať, pretože kádre súperov neboli v úplnom zložení. Náš mladý kolektív vytvoril zdravé jadro a v ťažkých stretnutiach proti Orenburgu a Kursku, keď sme prehrávali dvojciferným rozdielom, sme prejavili bojovnosť a chuť zvíťaziť. Boli to veľmi príjemné zistenia pre trénerský štáb. Na turnaji v Jekaterinburgu budú už tímy v plnom zložení, najmä Orenburg, čiže to bude zaujímavá konfrontácia," prezradil pre TASR hlavný kormidelník Maroš Kováčik.



Basketbalistky Good Angels Košice odohrajú duely Európskej ligy 2014/2015 v Steel aréne. Manažment jedenásťnásobného slovenského šampióna uzavrel dohodu s vedením košickej haly a predstaviteľmi úradujúceho hokejového majstra HC Košice. Prvý duel odohrajú práve v hokejovom stánku už 5. novembra proti poľskej Wisle Krakov. "Priznám sa, že keď si na to spomeniem, tak mi to spôsobuje osýpky. Prvý zápas bude pre nás naozaj veľmi dôležitý, bude to jeden zo súperov, ktorý je z hľadiska kvality možno o niečo vyššie ako my. Ak chceme pomýšľať na víťazstvo, tak je to jeden zo súperov, ktorého by sme mohli zdolať a najväčšia šanca je v domácom prostredí," zamyslel sa Kováčik. Ďalšími súpermi "anjelok" v A-skupine budú Galatasaray Istanbul, UMMC Jekaterinburg, ZVVZ USK Praha, Dinamo Kursk a Lattes Montpelier.



Generálkou na najprestížnejšiu ženskú európsku súťaž bude 1. novembra zápas proti MBK Ružomberok, ktorý odohrajú basketbalistky úradujúceho slovenského majstra v Steel aréne. Z oboch euroligových skupín (A, B) postúpia družstvá umiestnené na prvých štyroch priečkach. Krížovým systémom sa vytvoria dvojice, ktoré v play off sériách na dva víťazné zápasy zabojujú o miestenky na Final Four 2015.

Vstupenky na Euroligu sa budú pohybovať v cenovom rozpätí od 3-7,50 eur v závislosti od miesta v hľadisku. Permanentka bude stáť 45 eur. Novinkou je spoplatnenie domácich duelov najvyššej slovenskej súťaže, ktorú budú Košičanky aj naďalej hrať v Infiniti aréne. Dospelé osoby zaplatia dve, deti, dôchodcovia alebo osoby so zdravotným postihnutím jedno euro. Majitelia euroligových permanentiek však budú mať na domácu súťaž bezplatný vstup.



Káder Good Angels pred začiatkom sezóny 2014/2015:

Rozohrávačky: Barbora Bálintová, Jana Minčíková, Erin Phillipsová (Aus.)
Krídelníčky: Zuzana Žirková, Martina Kiššová, Magdalena Zietarová (Poľ.), Romy Bärová (Nem.)
Pivotky: Beáta Janoščíková, Žofia Hruščáková, Katharina Fikielová (Nem.), Tijana Krivačevičová (Maď.), Asjha Jonesová (USA)

Zloženie skupín v základnej časti EL FIBA 2014/2015:

A-skupina: UMMC Jekaterinburg, Galatasaray Istanbul, GOOD ANGELS KOŠICE, ZVVZ USK Praha, Dynamo Kursk, Wisla Can-Pack Krakov, Lattes Montpelier

B-skupina: Fenerbahce Istanbul, Tango Bourges Basket, Famila Basket Schio, Kayseri Kaski Spor, Nadežda Orenburg, Avenida Salamanca, BK Imos Brno, Energa Toruň

Program zápasov Good Angels Košice v základnej A-skupine EL:

5. novembra: Good Angels Košice - Wisla Krakov (Poľ.) /18.00/
12. novembra: Galatasaray (Tur.) - Good Angels Košice /19.00/
19. novembra: Good Angels Košice - Lattes Montpellier (Fr.) /18.00/
26. novembra: Good Angels Košice - Dynamo Kursk (Rus.) /18.00/
3. decembra: ZVVZ USK Praha (ČR) - Good Angels Košice /18.00/
10. decembra: Good Angels Košice - UMMC Jekaterinburg (Rus.) /18.00/
7. januára: Wisla Krakov - Good Angels Košice /18.30/
14. januára: Good Angels Košice - Galatasaray Istanbul /18.00/
21. januára: Lattes Montpellier - Good Angels Košice /20.00/
28. januára: Dynamo Kursk - Good Angels Košice /16.00/
4. februára: Good Angels Košice - ZVVZ USK Praha /18.00/
11. februára: UMMC Jekaterinburg - Good Angels Košice /14.00/