Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Grécka vláda reaguje na výtržnosti, futbalové zápasy budú bez divákov

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Tamojšia vlna fanúšikovského násilia zasiahla v uplynulom období najmä futbal, ale často sprevádza aj zápasy v basketbalových a volejbalových súťažiach.

Atény 11. decembra (TASR) - Grécka vláda v pondelok rozhodla, že od 12. februára budú zápasy tamojšej najvyššej futbalovej súťaže bez divákov. K tomuto kroku pristúpila po opakovaných výtržnostiach zo strany chuligánov a vyhrážok na adresu rozhodcov. Európska futbalová únia (UEFA) bola o tomto kroku informovaná a súhlasila s ním.

Výtržnosti v súvislosti s futbalovými zápasmi si vyžiadali životy dvoch fanúšikov. Minulý štvrtok bol navyše počas volejbalového duelu medzi Olympiakosom Pireus a Panathinaikosom Atény vážne zranený aj jeden z policajtov. Momentálne je stále v ohrození života.

Tamojšia vlna fanúšikovského násilia zasiahla v uplynulom období najmä futbal, ale často sprevádza aj zápasy v basketbalových a volejbalových súťažiach. Chuligáni si často vyberajú športy a stretnutia, ktoré sa konajú za menej prísnych opatrení. Tento víkend boli v dôsledku vypätej situácie preložené zápasy najvyššej futbalovej súťaže na neurčito.

Bez prítomnosti fanúšikov bude aj štvrtkové stretnutie Európskej ligy medzi Olympiakosom Pireus a srbským klubom Bačka Topola. Informovala o tom agentúra DPA.