Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Brankára Greifa teší znovuzrodenie Slovana: Noví tréneri veľa zmenili

Na archívnej snímke brankár ŠK Slovan Bratislava Dominik Greif. Foto: TASR/Jakub Kotian

Brankár belasých oceňuje najmä obetavosť hráčov na ihrisku a skutočnosť, že Slovan hrá ako kolektív a každý sa snaží na ihrisku odovzdať maximum.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Po vypadnutí so Sutjeskou Nikšič v 1. predkole Ligy majstrov patril brankár Slovana Dominik Greif medzi najväčších kritikov svojho tímu. Po postupe do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA však na hráčov nedá dopustiť. Greif oceňuje najmä obetavosť hráčov na ihrisku a skutočnosť, že "belasí" hrajú ako kolektív a každý sa snaží na ihrisku odovzdať maximum. Slovan napriek štvrtkovej prehre 2:3 v Solúne postúpil medzi 48 tímov, ktoré 19. septembra rozohrajú prvé zápasy v dvanástich skupinách, čo sa mu podarilo po tretí raz v histórii klubu.

Greif je v prebiehajúcej sezóne veľkou oporou slovenského majstra, veľa zákrokov musel vytiahnuť aj v odvete play off EL na pôde PAOKU Solún. Slovan po polčase viedol 1:0, no po prestávke dvakrát inkasoval v priebehu jednej minúty a postupové ambície dostali trhliny. "Bola to určite jedna z najťažších pasáží celého dvojzápasu. Úprimne poviem, že v polčase som si povedal, že tri góly určite nedostaneme a vidíte. Dostali sme hneď dva góly, štadión burácal a domáci išli do nás ešte viac. Neboli to jednoduché chvíle," prezradil Greif.



Slovan však po inkasovaní začal hrať aktívnejšie, smerom dopredu začal byť nebezpečnejší. "V tom momentne do nás niečo vošlo, začali sme viac držať loptu, začali sme byť aktívnejší, vytvorili sme si príležitosti a dali gól. To nám veľmi pomohlo," dodal brankár "belasých." Pred nedávnom po neúspechu v Lige majstrov kritizoval tím, jeho slová teraz je situácia opačná. "Áno, bol som ten, čo kritizoval, ale chalani ukázali srdce a charakter a klobúk dolu pred každým. Odrazili sme sa od dna, tento postup patrí každému slovanistovi," dodal Greif.

Jeho výkon po zápase ocenil aj tréner Slovana Ján Kozák ml, ale s úsmevom poznamenal, že na to ho v tíme má, aby niečo chytil. "V podstate má pravdu, to je moja úloha. Som rád, že mám dôveru, snažím sa ju splácať. Aj naša taktika s piatimi obrancami bola výborná, fungovalo to. Vedeli sme, že Gréci budú dávať centre do šestnástky, to sme chceli eliminovať. Na začiatku druhého polčasu nám to ušlo, ale zvládli sme to. Nebolo to len o mne, chalani sa úžasne obetovali. Ja nechcem nikoho vyzdvihovať, ale v 85. minúte Andraž Šporar utekal za mojou pokazenou päťkou a toto ukazuje silu kolektívu a charakter. Hráme jeden za druhého ako rodina, toto priniesli práve noví tréneri."


Greif má fazónu, v bránke sa cíti dobre. V uplynulom domácom ligovom zápase vo Fortuna lige dostali voľno viacerí hráči, no Greif proti Žiline nechýbal. Slovan sa v nedeľu predstaví na pôde Dunajskej Stredy a dá sa očakávať, že opäť dostanú šancu aj hráči z lavičky. Na šancu v bránke čaká aj Michal Šulla, ale jeho kolega vidí prípadnú rotáciu takto: "Uvidíme, určite budeme mať nejaké rozhovory. Ale pokiaľ je brankár na pozitívnej vlne, mal by zostať v bránke, pokiaľ môže. Máme pár dní na regeneráciu, teraz si chcem ešte užiť to, čo sa nám podarilo."

Dvadsaťdvaročný brankár pred minulotýždňovým triumfom nad PAOK na Tehelnom poli vyhlásil, že práve pre také zápasy sa staval nový štadión Slovana. Teraz ho čakajú ďalšie. Piatkový žreb skupinovej fázy EL určí, aké zvučné tímy do Bratislavy pricestujú. "Je to jedno, každý klub z prvého koša je veľký. Nejaký určite dostaneme a veľmi sa na to tešíme," uzavrel Greif.