Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hádzanárky Slovenska v úvode kvalifikácie ME bez zranenej Pastorkovej

Ilustračné foto Foto: TASR

Slovenky v nedeľu absolvovali prvý tréning, ďalšie dva majú plánované na pondelok spolu s taktickou prípravou.

Hlohovec 22. septembra (TASR) - Slovenské hádzanárky odštartovali v nedeľu prípravu na dva úvodne duely 4. skupiny kvalifikácie ME 2020. Na zraze v Hlohovci chýbala pivotka Kristína Pastorková, ktorá pre zranenie vypadla z nominácie. Na stredajší duel s Ruskom v Rostove tak bude mať kouč Pavol Streicher k dispozícii iba 15 hráčok.

"Žiaľ, Kristína Pasorková si v drese Veselí v piatok v zápase v Bánovciach zlomila ruku. Do Ruska preto odcestujeme iba s pätnástimi hráčkami, pre krátkosť času by bol totiž problém vybaviť pre náhradníčku víza," povedal pre TASR Streicher. Tomu sa v Hlohovci hlásilo popoludní 12 hráčok, neskôr sa pre klubové povinnosti mali ešte pripojiť Monika a Erika rajnohové i Karin Bujnochová.

Slovenky v nedeľu absolvovali prvý tréning, ďalšie dva majú plánované na pondelok spolu s taktickou prípravou. Z Hlohovca sa v pondelok večer presunú do Bratislavy a v utorok na obed odletia zo schwechatského letiska do Rostova. Duel s Ruskom je na programe v stredu o 18.30 SELČ. "Čaká nás hneď na úvod veľmi ťažký súper. Sila ruského tímu je enormná, my sa budeme snažiť uhrať čo najlepší výsledok," dodal Streicher.

Po zápase s Ruskom čaká na Slovenky najbližšiu nedeľu 29. septembra o 17.00 h v Hlohovci domáci duel proti Srbsku. Štvrtým účastníkom 4. skupiny je Švajčiarsku, na šampionát postúpia prvé dva tímy.