Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Daniela Hantuchová môže získať Heart Award

Daniela Hantuchová bola medzi kandidátkami na zisk "srdiečka" už v máji 2010 po tom, ako rozhodujúcou mierou prispela k triumfu 3:2 nad Srbskom a k návratu Slovenska medzi elitnú fedcupovú osmičku. Foto: TASR/AP

Okrem Hantuchovej sa za výkony v zápasoch 1. kola svetovej a II. svetovej skupiny Pohára federácie do dominácie na cenu dostali ďalšie štyri hráčky.

Londýn 1. marca (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová má šancu získať od fanúšikov "srdiečko" za vzornú reprezentáciu svojej krajiny v Pohári federácie. Nomináciu na "Heart Award" si vyslúžila vďaka skvelým výkonom vo februárovom stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu proti Francúzsku v bratislavskom NTC (3:2), v ktorom vyhrala obe dvojhry, keď zdolala Pauline Parmentierovú i Alize Cornetovú.

O užšej desaťčlennej nominácii rozhodla komisia na čele s prezidentom Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) Francescom Riccim Bittim a bývalou belgickou tenistkou Sabine Appelmansovou. Okrem Hantuchovej sa za výkony v zápasoch 1. kola svetovej a II. svetovej skupiny Pohára federácie do nej dostali Američanka Christina McHaleová, Austrálčanka Samantha Stosurová a Talianka Roberta Vinciová.

Po dueloch regionálnych zón boli na "Heart Award" nominované Švédka Sofia Arvidssonová, Britka Elena Baltachová (euro-africká zóna), Kolumbijčanka Catalina Castanová, Argentínčanka Florencia Molinerová (americká zóna), Číňanka Na Li a Kazaška Galina Voskobojevová (ázijsko-oceánska zóna).

Tenisoví fanúšikovia môžu hlasovať od 1. do 22. marca na stránkach www.fedcup.com a www.fedcup.com/es. Ocenené hráčky v každej zo štyroch kategórií dostanú okrem strieborného náramku z kolekcie Baccarat aj šek na 6000 dolárov, peniaze poputujú na charitu.

Hantuchová bola medzi kandidátkami na zisk "srdiečka" už v máji 2010 po tom, ako rozhodujúcou mierou prispela k triumfu 3:2 nad Srbskom a k návratu Slovenska medzi elitnú fedcupovú osmičku. V belehradskej Aréne vtedy zdolala Bojanu Jovanovskú i Jelenu Jankovičovú a vo štvorhre vybojovala po boku Magdalény Rybárikovej tretí bod. Ocenenie však napokon putovalo do rúk Belgičanky Yaniny Wickmayerovej.