Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

HC Košice prehrali na domácom ľade s Martinom 1:3 v 7. kole extraligy

Na snímke uprostred hráč Košíc Marek Slovák, vľavo brankár MHC Martin Šúrek Foto: TASR/Milan Kapusta

Martinčania zvíťazili v Košiciach po viac ako štrnástich rokoch.

Košice 2. októbra (TASR) - V úvode stretnutia začali aktívnejšie hostia z Martina a v 7. minúte sa ocitol v stopercentnej šanci Vartovník. Puk z jeho hokejky však minul opustenú bránku "oceliarov". Ten istý hráč sa dostal do výbornej príležitosti aj o sedem minút neskôr, ale trafil iba dobre postaveného brankára Hyláka. Na opačnej strane sa k slovu dostali i domáci, v 16. minúte po obliehaní bránky hostí, najprv Piatak a po ňom ani Mlynarovič nedokázali prekonať martinského gólmana. Prvá tretina viac vzruchu nepriniesla a hráči odchádzali do šatní za nerozhodného stavu.

Martin zvíťazil v Košiciach po viac ako štrnástich rokoch

Obrovský gejzír radosti vytryskol v útrobách košickej Steel arény, keď martinskí hokejisti zdolali "oceliarov" na ich ľade a to po neuveriteľných viac ako štrnástich rokoch. Tréner Róbert Pukalovič "ušil" pre svojich zverencov taktiku presne na mieru a po hre založenej na dobrej defenzíve, s dobrým pohybom i patričnou bojovnosťou prelomili v Košiciach čiernu sériu.

"Tých štrnásť rokov som sa snažil potlačiť i smerom k médiám. Tím nie je tak skúsený a nechcel som, aby mu to zväzovalo ruky," uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii Pukalovič, ktorý v minulej sezóne pôsobil na lavičke HC Lev Poprad práve ako asistent Radima Rulíka. "K stretnutiu som nepristupoval ako k prestížnemu, teda medzi nami dvoma. Jednoducho som trénerom v Martine a snažím sa hráčov pozdvihnúť na hokejovú úroveň. Samozrejme, že som sa tešil na naše stretnutie a nebral som duel ako prestížnu záležitosť."

Martinčania naposledy triumfovali v metropole východu v januári 1998, no pred utorňajším zápasom nechceli myslieť na minulosť. "Tréner nám povedal, že ho nezaujíma história a s tým sme aj išli do zápasu," prezradil autor víťazného gólu Martina Tomáš Petruška. "Som rád, že som to trafil, je to super a tento gól som si vychutnal." Petruška v minulej sezóne obliekal práve košický dres. "Šport je taký, som rád, že som v Martine a budem sa snažiť pomôcť ako sa dá," dodal.


Do prostrednej časti hry vstúpili obidve mužstvá aktívne, ale prvý martinský útok nevyužil presilovú hru a na opačnej strane netrafil puk pred Šurekom Haščák. Tímy vyrážali z pozornej defenzívy do protiútokov, vyložené šance si však nedokázali vypracovať. Najväčšiu príležitosť si vypracovali domáci hráči v 36. minúte, keď sa v oslabení dostali do úniku dvoch proti jednému bratia Hunovci, ale Richard po prihrávke Róberta nedokázal blafákom oklamať brankára hostí. O dve minúty neskôr otvoril na opačnej strane skóre duelu Hollý, ktorý zužitkoval prihrávku Mikušoviča spoza bránky domácich - 0:1. Vzápätí mohol vyrovnať Piatak, no Šurek podržal svoj tím.

Na začiatku záverečného dejstva mal vyrovnávajúci gól na hokejke Mlynarovič, no z dobrej pozície namieril tesne vedľa. Martinčania využili hneď svoju prvú šancu na strelenie druhého gólu, keď sa v 46. minúte pred Hylákom presadil Petruška - 0:2. Víťazstvo hostí potvrdil o šesť minút neskôr Horský, ktorý zužitkoval početnú výhodu o jedného hráča, keď na dva razy prekonal košického brankára - 0:3. V 58. minúte dal bodku za stretnutím počas presilovej hry domáci obranca Kolba - 1:3.


HC Košice - MHC Mountfield 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)



Góly: 58. Kolba - 38. Hollý, 46. Petruška, 52. Horský. Rozhodovali: T. Orolin - Rovenský, Snášel, vylúčení: 6:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3523 divákov.

Hlasy po zápase:

Radim Rulík, tréner Košíc: "Hráčom nemôžem uprieť snahu, pretože tam bola. Žiaľ, nič sa nám nedarilo a súper nás trestal. Z našej strany bola veľká snaha, ale hokejovo sa nám nedarilo."

Róbert Pukalovič, tréner MHC: "Mal som obavy z tohto stretnutia, pretože už atmosféra pred stretnutím bola o 'úspešnejších' zápasoch, ktoré sme odohrali. Teda už dnes na tréningu som musel použiť trošku tvrdšie slová, aby sa koncentrovali. Hráči to zobrali a aj to je dobrá charakterová vlastnosť, že si chcú zobrať rady k srdcu i keď hokejová kvalita tam ešte nie je."



HOKEJ:Róbert Pukalovič,tréner Martina:Odnášame si prekvapujúco 3 body





HOKEJ:Radim Rulík,tréner Košíc:Hokejovo sa nám nedarilo,preto sme prehrali