Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hokejisti Popradu živia nádej na semifinále, keď zdolali Duklu Trenčín

Hromadná bitka medzi hráčmi Popradu Trenčína, na snímke vpravo hráč Popradu Atte Pentikáinen, druhý zľava jeho spoluhráč Richard Rapáč, uprostred hráč Trenčína Andrej Šťastný. FOTO TASR – František IvánFoto: TASR/František Iván

V sérii hranej na štyri víťazné stretnutia Popradčania znížili stav na 2:3.

Poprad 16. marca (TASR) - Hokejisti HK Autofinance Poprad zvíťazili v piatom štvrťfinálovom zápase na domácom ľade nad Duklou Trenčín 2:1 a naďalej živia nádej na postup do semifinále extraligovej play off. V sérii hranej na štyri víťazné stretnutia tak znížili stav na 2:3.

Už v 4. minúte sa dostal do dobrej príležitosti domáci kapitán Kroták, ale Kováč spoľahlivo zasiahol. Hostia odpovedali o tri minúty neskôr strelou od modrej čiary, keď obranca Hlubuček preveril pozornosť domáceho gólmana. V 9. minúte pálil z podobnej pozície ďalší trenčiansky obranca Nechala, ale Melicherčík zlikvidoval i jeho tvrdé zakončenie. Domáci tím sa trápil predovšetkým pri prechode do útočného pásma, no v 12. minúte Rapáčov nahodený puk spoza modrej čiary takmer prekvapil dovtedy pozorného Kováča. Trenčania dobre vykrývali priestor pred svojim brankárom, vyrážali do rýchlych protiútokov, po ktorých si vypracovali i strelecké príležitosti. Jednu z nich využil Šťastný, ktorý strelou spoza obrancu prekvapil Melicherčíka a otvoril skóre duelu - 0:1. V závere mohol ešte zvýšiť stav stretnutia v prospech hostí Melichárek, domáci brankár však podržal svoj tím.

Vstup do druhej dvadsaťminútovky vyšiel popradským hokejistom, ktorí v priebehu necelých troch minút otočili vývoj stretnutia vo svoj prospech. Najprv v hre štyroch proti štyrom namieril presne Kroták a po ňom prekonal Kováča i Rapáč - 2:1. V ďalšom priebehu sa na ľade viac iskrilo a okrem tvrdých osobných súbojov pribudli i vylúčenia. Presne v polovici stretnutia si hostia po peknej kombinačnej akcii vypracovali dobrú šancu, puk z Tvrdoňovej hokejky však Melicherčík vyrazil mimo svojej bránky. Hráči Dukly si zahrali aj presilovku štyroch proti trom, ale brankára súpera nedokázali prekonať. Na začiatku 35. minúty sa pred Melicherčíka dostala dvojica Trenčanov, ktorí však ani na dva razy neposlali puk za jeho chrbát. Hostia aj naďalej pozorne bránili a podnikali rýchle brejky. V 36. minúte to skúšal Mikula, brankár "kamzíkov" opäť spoľahlivo kryl jeho strelecký pokus.

V treťom dejstve sa hra prelievala z jednej strany na druhú, pretože obidve mužstvá predovšetkým pozorne bránili a podnikali rýchle kontry, po ktorých si vypracovali ojedinelé šance. Od polovice tretiny sa domáci tím zameral na obranu, vyvážal puky do stredného pásma alebo sa ich zbavoval za cenu zakázaného uvoľnenia. Trenčania mali optickú prevahu, ale len veľmi ťažko sa dostávali do ideálnych príležitostí. V 55. minúte nahadzoval pred Melicherčíka puk Trefný, no "kamzíci" aj so šťastím neinkasovali. Tri minúty pred koncom sa dostali k slovu i Popradčania, ale Balán svoje obrovské šance nedokázal pretaviť v tretí domáci gól. Poprad si napokon udržal najtesnejšie víťazstvo a znížil stav série na 2:3.



HK Autofinance Poprad - Dukla Trenčín 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)Góly: 22. Kroták (Fabian), 23. Rapáč (Škovira, Fabian) - 17. Šťastný (Gašparovič, Daňo). Rozhodovali: J. Konc, Lauff - M. Korba, Valach, vylúčení: 8:12, navyše: trest DKZ pre hráčsku lavicu (Trenčín) za hodenie predmetu na ľadovú plochu, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3080 divákov.

stav série: 2:3Zostavy:HK Autofinance Poprad: Melicherčík - Pentikäinen, Suchý, Kovačevič, Kramár, Fabian, Malina, Tavželj, Homa - Vandas, Koskinen, Kuľha - Svitana, Balán, Vaic - Škovira, Kroták, Rapáč - Svačina, Strömberg, Takáč

Dukla Trenčín: Kováč - Biro, Gabriš, Hlubuček, Nemčik, Bednár, Trefný, Nechala, Imrich - Fabuš, Melichárek, Pardavý - Daňo, Šťastný, Gašparovič - Tybor, Tvrdoň, Sojčík - Mikula, Filo, Kopecký


Hlasy trénerov:

Ladislav Svozil, tréner Popradu: "V úvodnej tretine sme inkasovali gól. Keď sme sa dostali do nejakej príležitosti, tak sme namiesto strely volili ešte prihrávku. V kabíne sme si povedali, že to takto nepôjde a musíme strieľať z každej pozície. Na začiatku druhej tretiny sa nám podarilo skórovať hneď z úvodných dvoch striel. Dostali sme sa do vedenia a to nás dvihlo. Napriek vedeniu to bol ťažký a vyrovnaný zápas, pretože na oboch stranách bolo ešte veľa šancí. Sme radi, že sme veľmi dôležité stretnutie zvládli. V Trenčíne budeme bojovať o to, aby sme sa do Popradu ešte vrátili."


Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Zo začiatku bolo veľmi dobré nasadenie z obidvoch strán. Čakalo sa na prvý gól a dali sme ho my. Po prvej tretine sme teda viedli 1:0, no na začiatku druhej dvadsaťminútovky sme trošku poľavili a súper nám dal dva rýchle góly z diaľky. Snažili sme sa byť aktívni, v závere sme si vypracovali niekoľko dobrých príležitostí, ale dnes nám to jednoducho nepadlo. Chalani podali dobrý výkon. Verím, že v nedeľu budeme tí, ktorí budú mať viac síl a dotiahneme to do víťazného konca."