Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Hľadanie trénera pokračuje, Kováčik ide rokovať s Grigom a Hippom

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik Foto: TASR/Martin
Foto: TASR/Jozef Ďurník

Hipp zastáva funkciu dočasného kouča slovenskej reprezentácie a Griga je hlavným trénerom FK Senica.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik dostal mandát na rokovanie ohľadne nového hlavného trénera národného tímu s Michalom Hippom a Stanislavom Grigom. Rozhodol o tom v utorok Výkonný výbor SFZ, pričom v ideálnom prípade dôjde k stretnutiu všetkých zainteresovaných strán do konca budúceho týždňa.

Zatiaľ, čo Hipp zastáva funkciu dočasného kouča slovenskej reprezentácie a viedol tím vo víťaznom prípravnom zápase v Turecku (2:1), Griga je hlavným trénerom FK Senica. "Výkonný výbor SFZ mi dal mandát na rokovanie s dvomi kandidátmi Michalom Hippom a Stanislavom Grigom. Takže v hre sú tieto dve rovnocenné mená. Viac k tomu v tejto chvíli nepoviem," povedal šéf SFZ: "Budem sa snažiť rokovať čo najskôr, ale samozrejme, že každý z nás má nejaké povinnosti. Takže zosúladíme termín, kedy budeme môcť začať s rokovaniam. Osobne by som bol rád, keby to bolo do konca budúceho týždňa."

Poverenie prezidenta nechcel tréner Hipp obšírnejšie komentovať: "Poviem Vám toľko, čo aj ostatným médiám. Pán prezident ma tefelonicky informoval, že dostal od výkonného výboru mandát so mnou aj so Stanom Grigom rokovať po poste trénera reprezentácie Slovenska. Dohodli sme sa, že sa stretneme. Termín rokovania sme ale ešte nedohodli. Viac sa k tejto téme vyjadrím, až po stretnutí s pánom Kováčikom," povedal pre TASR 49-ročný Hipp, ktorý doteraz robil asistenta Vladimírovi Weissovi. S ním spolupracoval aj v Artmedii Petržalka či ruskom Saturne Ramenskoje.


Profily kandidátov na trénera slovenskej reprezentácie:





/STANISLAV GRIGA/

Narodený: 4. novembra 1961 v Žiline

Hráčsky post: útočník

Hráčska kariéra: ZVL Žilina, Sparta Praha, Dukla Praha, Feyenoord Rotterdam, Rapid Viedeň, reprezentácie ČSSR

Trénerská kariéra: MŠK Žilina, ODu Trenčín, Slovan Bratislava, Slovensko 21, FK ZTS Dubnica, Slovan Liberec, Sparta Praha, Viktoria Žižkov, FK Senica



Foto: TASR/Štefan Puškáš


/MICHAL HIPP/

Narodený: 13. marca 1963 v Hornej Kráľovej

Hráčsky post: obranca, stopér

Hráčska kariéra: Duslo Šaľa, Agro Hurbanovo, Plastika Nitra, FC First Vienna FC, FC Nitra, Slavia Praha, 1. FC Košice, FC Nitra, MFK Piešťany, Felst, reprezentácia ČSSR a Slovenska

Trénerská kariéra: ŠM Gabčíkovo, Plastika Nitra (asistent), Artmedia Petržalka (asistent), reprezentácia Slovenska (asistent) Artmedia Petržalka, Saturn Ramenskoje (asistent), Slovan Bratislava, reprezentácia Slovenska (dočasný hlavný tréner)