Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Hokejisti Slovana odcestujú do Fínska aj s Jurajom Mikúšom

Juraj Mikúš Foto: TASR/Michal Svítok

Do krajiny tisícich jazier odletí spolu 25 hráčov, z toho dvaja brankári, deväť obrancov a štrnásť útočníkov.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava odcestujú vo štvrtok o 9.00 hod do Fínska, kde ich čakajú dva náročné zápasy v rámci turnaja European Trophy. V prvom stretnutí nastúpia zverenci trénera Rostislava Čadu v piatok o 17.30 SELČ na ľade zatiaľ nezdolaného JYP Jyväskylä, v sobotu o 16.00 sa potom predstavia proti tímu KalPa Kuopio.

Do krajiny tisícich jazier odletí spolu 25 hráčov, z toho dvaja brankári, deväť obrancov a štrnásť útočníkov. S tímom cestuje aj útočník Juraj Mikúš, ktorý na začiatku prípravy laboroval so zraneným kolenom. "Operáciu som podstúpil v prvý marcový deň. Nález na ľavom kolene bol väčší, mal som poškodenú chrupavku. Môžem však povedať, že už som fit a pripravený počas víkendu absolvovať prvé zápasy," povedal Juraj Mikúš pre oficiálnu webstránku Slovana.

Slovenský účastník KHL zatiaľ vedie Južnú divíziu European Trophy 2013, v štyroch vystúpeniach vybojoval dve víťazstvá, zapísal si jednu prehru po nájazdoch a jednu v riadnom hracom čase.

Zoznam hráčov Slovana na dvojzápas vo Fínsku:
Janus, Kopřiva - Sersen, Škoula, Sigalet, Mojžíš, Mihálik, Štajnoch, Brejčák, Ďatelinka, Luža - Bakoš, Bartovič, Bližňák, Daňo, Hudáček, Kolena, Kukumberg, Miklík, J. Mikúš, T. Mikúš, R. Mráz, Netík, Ölvecký, Vondrka