Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Jaroš prišiel do reprezentácie SR usmiaty: Verím, že zapadnem

Na snímke obranca slovenskej hokejovej reprezentácie Christián Jaroš počas rozhovoru pred tréningom na zápasy Euro Hockey Challenge s Francúzskom v Piešťanoch 23. apríla 2018. Foto: TASR/Martin Palkovič

Dvadsaťdvaročný hokejista neprežil v zámorí ideálnu sezónu, pretože bola sprevádzaná zraneniami, ale na jej konci sa už cítil dobre.

Piešťany 23. apríla (TASR) - Slovenský obranca Christián Jaroš zabojuje o svoje druhé majstrovstvá sveta. Dvadsaťdvaročný hokejista neprežil v zámorí ideálnu sezónu, pretože bola sprevádzaná zraneniami, ale na jej konci sa už cítil dobre.

Jaroš prišiel na pondelňajší zraz do Piešťan s dobrou náladou a medzi prvými. "Som veľmi rád, že som dostal šancu reprezentovať, budem sa snažiť pomôcť chalanom čo najviac," povedal.



Odchovanec košického hokeja videl zápasy Slovenska s Lotyšskom, ale nový systému trénera Ramsayho si osvojí až priamo na ľade. "Ešte som sa s ním o systéme nerozprával, ale verím, že zapadnem čo najskôr. Viem, že to je založené na priamočiarosti a že treba všetko tlačiť do bránky. Ja chcem hrať hlavne jednoducho," dodal Jaroš, ktorý po návrate zo zámoria ešte veľa netrénoval. "Bol som na ľade iba raz, trávil som čas s rodinou a kamarátmi. Veľa som toho nestihol."

Jaroš odohral v sezóne 44 zápasov za farmu Ottawy Senators v Belleville, pripísal si tri góly a trinásť asistencií. Dvakrát si obliekol dres prvého tímu v profilige. "Mal som počas sezóny nejaké zranenia, ale bola dobrá. Mohlo to byť lepšie, ale koniec mi celkom vyšiel," zhodnotil mladý obranca.

Jaroš sa na slovenských štadiónoch predstaví aj ako divák, v utorok v Trenčíne plánuje zavítať na finále domácej súťaže. "Nemal som ešte možnosť vidieť zápasy, ale viem, že sa zajtra hrá rozhodujúci duel. A ten by som si nechcel nechať ujsť."