Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Miškovec prerušil sériu majstra

Samuel Buček z Nitry (vľavo) a Jere Pulli z Košíc v zápase 31. kola hokejovej Tipsport Ligy medzi HK Nitra a HC Košice 9. decembra 2018 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Na čele tabuľky zostali aj napriek prehre Košice, pretože Zvolen nevyužil ich zaváhanie a pred svojimi fanúšikmi prehral hladko 1:6 s hokejistami MAC Budapešť.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice prerušili šnúru deviatich víťazstiev v Tipsport Lige. V nedeľňajšom zápase 31. kola prehrali na ľade Miškovca 0:1. V súboji tímov s výbornou momentálnou formou uspel maďarský zástupca, ktorý tak zaknihoval šiesty triumf po sebe.

Na čele tabuľky zostali aj napriek prehre Košice, pretože Zvolen nevyužil ich zaváhanie a pred svojimi fanúšikmi prehral hladko 1:6 s hokejistami MAC Budapešť. Košičania neuspeli v šlágri kola na klzisku Nitry, podľahli 3:5. Pod výhru hokejistov spod Zobora sa najvýraznejšou mierou pričinil kanadský legionár Kale Kerbashian, autor gólu a dvoch asistencií.

Detva zaknihovala ôsmu prehru za sebou, na jej klzisku triumfoval Trenčín 3:2 po nájazdoch. Pre Duklu to bola tretia výhra v sérii. Šialený priebeh mal zápas v Nových Zámkoch. Domáci viedli 3:1 aj 4:2, ale Popradčania dvoma gólmi v hre bez brankára vyrovnali. Keď sa už zdalo, že po hetriku Urbana v 59. minúte zostanú body na juhu Slovenska, odvolali hostia brankára aj do tretice. Paukovček početnú výhodu využil na vyrovnanie a napokon v predĺžení celý zápas aj rozhodol.

V krajskom derby zvíťazil Liptovský Mikuláš v Žiline tesne 2:1.



HK Nitra - HC Košice 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)

Góly: 19. Čaládi, 23. Bortňák (Majdan, Kerbashian), 28. Majdan (Kerbashian), 50. Kerbashian (McCormack, Lantoši), 59. Morrison - 15. Hričina (Haščák, Ignatuškin), 27. Koch (Nagy), 30. Ignatuškin (Koch). Rozhodcovia: Stano, Nagy (Maď.) - Tvrdoň, Soltész, vylúčení: 8:7 na 2. min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3107 divákov.

Nitra: Šimboch - McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, Pupák, Korím, A. Sloboda - Lantoši, Slovák, Blackwater - Scheidl, Kerbashian, Majdan - Buček, Bortňák, Hrušík - Čaládi, Šiška, Pätoprstý

Košice: Habal - McDowell, Dudáš, Čížek, Šedivý, Pretnar, Koch, Pulli - Kafka, Brophey, Nagy - Haščák, Ignatuškin, Lušňák - Spilar, Suja, Hričina - Klíma, Galamboš, Petráš - Šoltés



V šlágri 31. kola hostila Nitra pred slušnou diváckou návštevou lídra z Košíc. Prvá tretina priniesla zaujímavý hokej plný osobných súbojov. Košičania hrali v úvodnej desaťminútovke tri presilové hry. Vážnejšie ohrozenie priniesla iba šanca Bropheyho, ktorý z dobrej pozície minul bránku. Do vedenia išli ako prví hostia. V 15. minúte otvoril skóre Hričina. Nitrania boli blízko k vyrovnaniu v 17. minúte, počas početnej výhody o dvoch hráčov, ale Buček nastrelil iba brvno. Viac šťastia mal o dve minúty Čaládi, keď prekvapil strelou z uhla Habala - 1:1.

V 23. minúte poslal do vedenia Nitru šikovným tečom Bortňák. Odpoveď Košíc prišla v 27. minúte, keď sa do úniku dostal obranca Koch, ktorý si poradil rutinérsky - 2:2. O necelú minútu sa znovu ujali vedenia "Corgoni". Majdan si zachoval v úniku chladnú hlavu a "vymiešal" Habala - 3:2. Košičania dokázali odpovedať v 30. minúte po bekhendovej strele od Ignatuškina.

Na začiatku tretej tretiny mal veľkú príležitosť Buček, ale puk napálil tesne mimo. V 50. minúte mali ideálnu šancu strhnúť výsledok na svoju stranu Nitrania v presilovej hre. V nej nahodil puk od modrej čiary McCormack a tesne pred Habalom ho dokázal tečovať Kerbashian - 4:3. V 55. minúte mali rovnakú možnosť Košičania, ale Haščák nastrelil iba brvno. Gólovú poistku mohol pridať Majdan, ale v úniku Habala neprekonal. Košice skúsili hru bez brankára už dve minúty pred koncom. Ich šance na body definitívne zmaril v 59. minúte gólom do prázdnej brány Morrison.


HLASY:



Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Bol to výborný, hokejový zápas, kde bolo veľa šancí. Myslím si, že my sme ich mali viac. Pred skvelými divákmi sme sa odrazili k úspechu najmä výbornými oslabeniami. V prvej tretine sme ustáli tri, to určilo smer zápasu. V hre 5 na 5 sme si vytvárali šance, niektoré z nich sme aj premenili. Pred skvelou kulisou, ktorú nám fanúšikovia vytvorili sa ani nedalo hrať zle."

Peter Bartoš, tréner Košíc: "Myslím si, že diváci videli kvalitný hokej. Dve tretiny sa bojovalo hore-dole na oboch stranách. V tretej tretine to bolo o jednom góle, kto ho dá, vyhrá. Rozhodujúce boli presilové hry. Domáci využili dve a my sme nedali ani jednu. Naši chlapci podali dobrý výkon, samozrejme, boli tam nejaké chyby. Keď budeme naďalej takto pokračovať, pôjdeme iba hore. Mrzí nás, že sme nevybojovali aspoň bod."



HC Mikron Nové Zámky - HK Poprad 5:6 pp (1:0, 2:1, 2:4 - 0:1)

Góly: 20. Urban (Kudla, Jurík), 35. Urban, 36. Rogoň (Dundáček), 53. Fábry (Jakúbek), 59. Urban – 24. Macík (Belluš), 52. Macík, 57. Belluš (Mlynarovič, Salija), 58. Salija (Svitana, Paukovček), 60. Paukovček (Svitana, Bondra), 62. Paukovček (Erving). Rozhodcovia: Baluška, Kova, Synek, D.Konc ml., vylúčení: 4:6 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, 859 divákov.

MHC Nové Zámky: Košarišťan - Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, Ordzovenský, Novák, Hain, Hatala - Sloboda, Urban, Štrauch - Rogoň, Zbořil, Jurík - Jakúbek, Fábry, Nejezchleb - Henderson, Ondrušek, Slávik

HK Poprad: Vošvrda – Salija, Petran, Ťavoda, Fabian, Karalahti, Erving, Česánek – Svitana, Mlynarovič, Bondra – Takáč, Zagrapan, Abdul – Macík, Paukovček, Belluš – Václav, Heizer, Kundrík


Zápas sa hral od úvodných minút v rýchlom tempe. Ako prví dostali možnosť hrať presilovú hru hostia, no Košarišťana výrazne neohrozili. Na strane Novozámčanov, posilnených o Slobodu zo Slovana Bratislava, pohrozil švihom Ondrušek. V 18. minúte si na ľavom kruhu pripravil dobrú streleckú pozíciu Belluš, ale Košarišťan bol na mieste. Vo výbornej príležitosti sa ocitol aj domáci Rogoň, ale spomedzi kruhov neuspel. To sa však podarilo už o niekoľko sekúnd Urbanovi, ktorý úspešne zakončil svoj únik.

V úvode druhej časti hry mohol vyrovnať Zagrapan, z uhla však neuspel a rovnako pochodil na opačnej strane Jakúbek. V 24. minúte už bolo vyrovnané. Z pravej strany sa švihom presadil Macík. V presilovke Popradčanov mieril dobre k žrdi Svitana, ale betón domáceho gólmana bol rýchlejší. Necelých šesť minút pred koncom druhého dejstva odpískal rozhodca za faul na unikajúceho Slávika trestné strieľanie v prospech domácich, ktoré Urban premenil. Prešlo len 74 sekúnd a domáci viedli už o dva góly. K strele sa dostal Rogoň a aj vďaka Juríkovmu cloneniu skončil puk v pravom hornom rohu Vošvrdovej svätyne.

Popradčanom sa nakoniec vo vlastnom oslabení podarilo vykresať iskierku nádeje vďaka Macíkovi, ktorý svojím druhým gólom v dueli znížil na rozdiel jediného gólu. Vzápätí však prišla domáca presilovková odpoveď – z miernej skrumáže dorazil puk do súperovej siete Fábry. Štyri a pol minúty pred koncom stiahol popradský tréner gólmana na lavičku, čo využil Belluš. Hostia opäť stiahli Vošvrdu z brány a vyplatilo sa – druhým gólom v power play sa im podarilo vyrovnať na 4:4. Tentoraz bol úspešným strelcom Salija. Domáci sa však nevzdali a opäť sa dostali do vedenia a opäť vďaka Urbanovi, ktorý tak zavŕšil svoj hetrik. Ani to však nebolo všetko, 42 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby využili hostia po tretí raz hru bez brankára, gól si pripísal Paukovček.

Duel tak dospel do predĺženia, v ktorom dokonal popradský obrat Paukovček.

HLASY:



Milan Jančuška, tréner Nových Zámkov: "Z našej strany to bol vynikajúci zápas. Boli sme lepší a zaslúžene sme viedli 3:1. Neskôr sme po hrubej chybe inkasovali. A veci, ktoré sa následne udiali, sú z ríše rozprávok. Som strašne naštvaný, strašným spôsobom, že sa také dačo vôbec môže udiať. V zápase, v ktorom sme boli jasne lepší, nám ušli tri body pomedzi prsty."

František Štolc, asistent trénera Popradu: "Prvú tretinu sme začali, no nedali sme v presilovke gól a vzápätí sme inkasovali. V druhej tretine sme sa snažili hrať aktívne, no dali sme len jeden gól a po našich chybách sme dostali ďalšie dva góly. Do tretej tretiny sme išli s cieľom otočiť to, hru sme stiahli na tri formácie. Za stavu 2:4 sme to riskli a štyri minúty pred koncom sme odvolali brankára. Ani vo sne by nás nenapadlo, že sa nám to podarí otočiť hneď niekoľkokrát. Pre trénerské lavičky to bol infarktový zápas ale divákom sa to asi takto páči."



HC 07 Detva - Dukla Trenčín 2:3 pp a sn (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 24. Murček (Puliš), 60. Murček (Sládok, Puliš) - 26. Radivojevič (Krejčí, Sojčík), 39. Mikula (Bartovič), rozhodujúci sn Mikula. Rozhodcovia: Adamec, Juhász, Kollár, Vincze, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 361 divákov.

Detva: Zalivin - Kuklev, Mar. Chovan, Hraško, Sládok, Gachulinec, F. Fekiač, Surový, Šimon - Puliš, Murček, Ščurko - Žilka, V. Fekiač, Ďaloga - Král, Gašpar, Tibenský - Giľák, Valent, Mat. Chovan

Trenčín: Valent - Krejči, Bohunický, Holenda, Rýgl, Frühauf, Luža, Husár - Hecl, Sojčík, Radivojevič - Bartovič, Sádecký, Varga - Pardavý, Dlouhý, Hudec - Mikula, Švec, Luhový - Špankovič


Úvod prvej tretiny bol vyrovnaný. Prvú nebezpečnú strelu vyslal na Zalivina v 6. minúte Radivojevič. Veľkú príležitosť dostať sa do vedenia ponúkol hosťom faulom v 7. minúte Ďaloga, ale Detva sa dokázala pozornou hrou ubrániť. V druhej polovici tretiny dostali Trenčania domácich pod tlak a niekoľkokrát ohrozili bránu Zalivina, no ten si aj naďalej udržiaval čisté konto. V 15. minúte mohli Detvania otvoriť strelecký účet, keď najskôr Gašpar mieril tesne vedľa a po ňom minul strelou od modrej aj Martin Chovan. Ďalšiu príležitosť dostali domáci po vylúčení Šveca, ale v presilovej hre si nedokázali vypracovať žiadnu príležitosť. Do šatne tak odchádzali oba tímy za bezgólového stavu.

Úvod druhej tretiny patril Trenčanom, ktorí niekoľko minút dobýjali detviansku bránu a nepustili domácich z obranného pásma. V 24. minúte vybojoval Puliš puk za Valentovou bránou, prihral Murčekovi a ten strelou z uhla do ľavého horného rohu poslal domácich do vedenia. Dlho sa z gólu netešili, pretože Trenčania dokázali využiť presilovú hru, keď Radivojevič v neprehľadnej situácii dotlačil odrazený puk do siete po strele Krejčího. V 39. minúte dostal k puku Bartovič, jeho tvrdú strelu Zalivin vyrazil k nebránenému Mikulovi a ten zblízka poslal svoj tím do vedenia.

Do tretej tretiny nastúpili domáci odhodlaní vyrovnať, čo sa prejavilo ich zvýšenou aktivitou. Trenčania však pozornou hrou v obrane neumožňovali Detve vytváranie si streleckých príležitostí. S pribúdajúcimi minútami sa pritvrdilo a hra bola kúskovaná drobnými šarvátkami. Minútu pred koncom odvolali domáci brankára a odhodlali sa k hre šiestich proti piatim. To prinieslo ovocie, pretože 14 sekúnd pred koncom tečoval Sládokovu strelu do siete Murček.

V predĺžení nevyužili hostia presilovku, ale o triumfe napokon rozhodol premeneným nájazdom Mikula, ktorý ako jediný z hráčov uspel až v ôsmej sérii.

HLASY:



Josef Turek, tréner Detvy: "Odohrali sme výborný zápas so silným súperom. Som rád, že sme v úplnom závere vydolovali aspoň bod. Predĺženie sme ustáli oslabení, čo bolo dôležité, ale bohužiaľ sme nestrelili rozhodujúci gól, ktorý sme mali na hokejke pri penaltách. Myslím, že sme podali výborný výkon s kvalitným súperom."

Peter Oremus, tréner Dukly Trenčín: "Do zápasu sme išli s tým, že chceme byť úspešní herne, výsledkovo, ale aj bodovo. Podarilo sa nám to, vyhrali sme posledný zápas pred prestávkou, čiže sme radi a cieľ, ktorý sme mali, sme splnili."


MsHK DOXXbet Žilina – MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Góly: 31. Ru. Huna (Húževka, Hvila) – 46. Kurali (Uram, Piatka), 49. Ri. Huna (Rób. Huna). Rozhodcovia: Jonák, Müllner – Vyšný, Šefčík, vylúčení: 1:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 553 divákov.

MsHK DOXXbet Žilina: Mikoláš – Dubeň, Žilin, Piegl, Hudec, Jankovič, Bagin, Mendrej, Kučný – Hvila, Húževka, Rud. Huna – Bárta, Surovka, Balej - Jenčík, Rehák, Milý – Ondruš, Hrazdíra, Beránek

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Kislicin – Kurali, Suchý, Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Nemec, Fereta – Kriška, Rób. Huna, Rich. Huna – Uram, Tamáši, Sukeľ – Števuliak, Piatka, Oško – Uhrík, Lištiak


Hostia začali krajské derby aktívnejšie, ale prvú veľkú šancu mali domáci, keď Jenčík v 4. min. v dobrej pozícii minul odkrytú bránu Mikulášanov. Na opačnej strane kontroval v 8. min. strelou v dobrej pozícii Piatka, ale Mikoláš bol pozorný. Hostia boli strelecky aktívnejší, ale nevyužili ani presilovku a Mikoláša nedokázali viacerými strelami prekonať. Domáci sa zase nepresadili ani v presilovke v záverečnej päťminútovke, a tak šli do kabín tímy za bezgólového stavu.

V druhom dejstve boli domáci od úvodu lepší, ale hostia hru umne vytláčali do rohov klziska. Domáci nevyužili ani svoju druhú presilovku v zápase a diváci tak museli na úvodný gól čakať vyše polovicu zápasu. V 31. min. sa ho podarilo streliť na radosť žilinských divákov "vlkom", keď Húževkovu nevydarenú strelu dokázal dostať za Kislicinov chrbát Rudolf Huna. O chvíľu nato mohlo byť 2:0, ale Balej netrafil ideálne dobrú prihrávku od Bártu v situácii 2 na 1. Hostia sa v druhej tretine prebudili herne až na jej konci, ale Mikoláš svoj tím pri ich šanciach podržal.

Liptáci sa od úvodu tretej tretiny snažili o vyrovnanie a v 46. min. im to aj vyšlo. Uram spoza brány naservíroval puk Kuralimu a obranca hostí prestrelil žilinského gólmana. O tri a pol minúty už hostia viedli, keď Hudec prišiel v súboji s Róbertom Hunom pri ľavom mantineli o puk, útočník hostí ho dostal pred Mikoláša a jeho dvojča Richard ho dostal do siete. Žilinčania hrali následne presilovku, ale unikol im Sukeľ a len vďaka Mikolášovmu výbornému zákroku hostia nezvýšili. Sukeľ však o pár sekúnd v súboji fauloval a v 51. min. išli domáci do výhody o dvoch hráčov. Zahrali ju však staticky, málo strieľali a hostia sa ubránili. Žilinčania sa potom nevedeli dostať do tlaku, z ktorého by vyrovnali. Nepodarilo sa im to ani v záverečnej 65-sekundovej hre bez brankára.



HLASY:



Aleš Bachánek, asistent trénera Žiliny: "Zápas sme nezvládli, súpera sme síce prestrieľali, mali sme šance, ale nedokázali sme ich využiť. Za stavu 1:0 sme mali pridať druhý gól, zápas by sa inak vyvíjal. Nevyužili sme však ďalšie šance a ani presilovku o dvoch hráčov, ktorou by sme aspoň vyrovnali."

Anton Tomko, tréner Liptovského Mikuláša: "Naše dôležité víťazstvo v šesťbodovom zápase sa nerodilo ľahko. Myslím si, že sme mali hneď v prvej tretine šance, ktoré sme mali využiť. Domáci išli do vedenia, ale nezložili sme zbrane a do tretej tretiny sme išli s tým, že sa pokúsime zápas otočiť. Podarilo sa nám to dvoma gólmi. Zlomovou situáciou bol nájazd Sukeľa v oslabení, po ktorom sme mohli zvýšiť a následne sme prežili oslabenie o dvoch hráčov, a preto sme si zaslúžili v zápase zvíťaziť."


HKM Zvolen – MAC Budapešť 1:6 (1:1, 0:2, 0:3)

Góly: 7. Chovan (Pöyhönen) – 20. Bodó (Langkow), 35. Brown (Klempa), 38. Negrin (Bodó, Nagy), 48. Langkow (Bodó, Nagy), 51. Brown (Danserau, Burt), 51. Bodó (Odnoga, Dudás). Rozhodcovia: D. Konc st,. T. Orolin – M. Orolin, Rojík, vylúčení: 4:2 na 2 min., navyše Handlovský (Zvolen) 10 min. za vrazenie na mantinel, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, 1612 divákov.

Zvolen: Tomek (51. Skapski) – Vandane, Fraser, Růžička, Roman, Pufahl, Pöyhönen – Zuzin, Mitchell, Obdržálek – Handlovský, Kytnár, Chovan – Šišovský, Petráš, Andrisík – Marcinek, Holovič

Budapešť: Bálisz – Pozsgai, Macaulay, Vokla, Dudás, Burt, Negrin, Kedves, Csollák – Klempa, Brown, Dansereau - Nagy, Langkow, Bodó – Pápa, Terbócs, Odnoga – Szigeti, Majoross, Szabad



Už od začiatku zápasu dominovali domáci hokejisti, vytvorili si aj v oklieštenej zostave niekoľko šancí a išli do vedenia. Pöyhönen nahodil v siedmej minúte puk od modrej, gólman ho iba vyrazil a Michal Chovan bez problémov zamietol medzi žrde. Hostia mohli o pár sekúnd odpovedať Dansereauom, ale zaskvel sa brankár Tomek. Zvolen ustál aj presilovku súpera a po nej naďalej hrozil. Kytnár, Obdržálek, Andrisík a Marcinek nedokázali z dobrých možností zvýšiť vedenie, úspech neslávil ani prienik Pöyhönena a Zuzin z uhla mieril do žŕdky. Nevyužité šance sa hráčom spod Pustého hradu vypomstili. Tri sekundy pred prestávkou po strele Langkowa sa puk poodrážal do kruhu pred Bodóa a ten ho zamietol za Tomeka – 1:1.

V druhom dejstve domáci nevyužili najprv presilovku, v nej dvakrát zakončoval z kruhu Handlovský, po nej sa snažil o podobný pokus Šišovský a zblízka neuspel ani Andrasík. Najväčšiu možnosť mal po vybojovaní puku Obdržálkom a jeho prihrávke Mitchell, no Bálisz ho vychytal. Hra potom začala upadať do priemeru, čo využil maďarský celok. V 34. minúte sa prezentoval najprv nebezpečným pokusom Bodó, pred Tomekom hrozil aj Langkow, no do vedenia poslal Budapešť o minútu neskôr strelou z ostrého uhla Brown. Zvolen mohol vyrovnať po rýchlom prechode Zuzina až pred bránku, gólman MAC bol proti. Hostia následne hrali presilovku a po prihrávke Bodóa spoza bránky Negrin bez prípravy poslal puk pomedzi betóny Tomeka – 1:3. Zvolenčania sa znovu snažili o odpoveď, ale ani šikovný teč Obdržálka sa dve sekundy pred klaksónom neujal.

Aj v tretej tretine najskôr pokračovala aktivita domácich hokejistov. Nebezpečne pálil Handlovský a Bálizs musel znovu zasahovať, z následnej dorážky sa nepresadil Šišovský. Gólom neskončil ani pekný prienik Petráša a tak súper opäť trestal v presilovke. V 48. minúte Bodó spoza bránky našiel v kruhu Langkowa a ten zvýšil na rozdiel troch gólov. Hostia využili aj ďalšiu presilovku, keď sa dokonca spoza bránky presadil Brown a vyhnal v 51. minúte Tomeka z bránky. Putoval do nej Skapski, no kapituloval hneď z prvej strely maďarského celku po pár sekundách, z medzikružia ho pokoril aktívny Bodó – 1:6. Zvolenčania bez viacerých zranených opôr boli paralyzovaní a na žiadnu odpoveď sa už nezmohli.


HLASY:



Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Prvú tretinu sme hrali celkom dobre až po moment, kedy sme inkasovali gól na 1:1. Potom sme už v ďalšej fáze stretnutia boli slabším tímom v našej tretine, kde sme mali bodrel. Namiesto faulov v obrannej tretine, kde si máme robiť poriadok, sme vyrobili fauly v útočnom pásme. Nešli nám dnes ani oslabenia, hoci tie presilovky zahral súper dobre. Avšak musíme zachytiť ich prihrávky spoza bránky pred tú našu. Inkasovali sme lacný druhý i lacný tretí gól, ktorý prakticky o zápase rozhodol. My sme mali šance, ale nepadlo nám to tam dnes. Musíme cez prestávku popracovať na nejakých veciach, hlavne v obrannom pásme musíme byť agresívnejší."

Gergely Majoross, tréner Budapešti: "Uplynulé zápasy sme mali slabšie, nebojovali sme dostatočne tvrdo. Tento duel sme chceli vyhrať viac, než náš súper. Bojovali sme o každý puk, podali sme tímový výkon. Myslím, že práve vďaka tomu sme mali šancu uspieť proti takému kvalitnému a rýchlemu zvolenskému mužstvu s množstvom šikovných hráčov. Za výhru som šťastný. Veľmi nás podržal brankár, výborne sme zvládli presilovky a oslabenia. Preto sme boli v zápase úspešní."


DVTK Jégesmedvék Miškovec - HC'05 iClinic Banská Bystrica 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 26. Kulmala (Pance, Vas). Rozhodcovia: Kalina, Štefík – Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 5:5 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 1310 divákov

DVTK Jégesmedvék Miškovec: Vay – Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Göz, Milam, Láda – Pance, Vas, Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Ritó, Hajós, Vojtkó

HC'05 iClinic Banská Bystrica: Williams – Nemčík, Marshall, Biro, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Petrinec, Sojka – Selleck, Faille, Asselin – Varga, Šťastný, Sýkora – Gabor, Češík, Kabáč – Lichanec, Zigo, Török



Zápas začal opatrne a obe mužstvá sa pozorne strážili. V prvom dejstve toho hráči veľa neukázali a diváci nevideli ani jednu gólovú šancu. V druhej tretine sa hneď v úvode Miškovec zahryzol do súpera. Williams najskôr zneškodnil šancu Loiseaua, ale onedlho už bol prikrátky na blafák Kulmalu. Po góle pribudlo na ľade nervozity, ale skóre sa do konca druhej tretiny nezmenilo. Banská Bystrica bola blízko k vyrovnaniu v 51. minúte, ale Vay zneškodnil dobrú možnosť Asselinovi. V závere zápasu hostia skúsili hru bez brankára, ale Miškovec si tesný náskok ustrážil a mohol sa tešiť z cenného skalpu.


tabuľka:



1. Košice 33 21 1 3 8 116:73 68

2. Zvolen 34 18 4 4 8 124:77 66

3. B.Bystrica 33 18 4 4 7 102:70 66

4. Poprad 33 18 5 2 8 102:76 66

5. Nitra 33 18 4 2 9 128:80 64

6. Nové Zámky 33 16 3 3 11 84:75 57

7. Trenčín 33 15 4 1 13 76:72 54

8. Miškovec 33 13 3 4 13 92:94 49

9. MAC Budapešť 33 10 2 5 16 97:111 39

10. L. Mikuláš 34 11 2 2 19 81:106 39

11. Detva 33 9 1 5 18 82:112 34

12. Žilina 33 6 5 1 21 83:123 29

13. SR U20 24 0 0 2 22 30:128 2