Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejové Košice angažovali M. Ihnačáka na pozíciu skauta

Miroslav Ihnačák, archívna snímka. Foto: TASR - František Iván

Bývalý hokejový útočník, ktorý pôsobil aj ako tréner, bude mať na starosti vyhľadávanie mladých talentovaných hráčov na východnom Slovensku.

Košice 21. mája (TASR) - Vedenie tipsportligového klubu HC Košice angažovalo Miroslava Ihnačáka na pozíciu skauta. Bývalý hokejový útočník, ktorý pôsobil aj ako tréner, bude mať na starosti vyhľadávanie mladých talentovaných hráčov na východnom Slovensku. Košický klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

"Vyhľadávaním mladých talentovaných hokejistov sa chcem pričiniť o to, aby košický hokej znovu napredoval. Sústrediť sa chcem na kategórie kadetov, dorastencov a juniorov, sledovať budem naďalej aj seniorský hokej. Budúcnosť majú dobrí korčuliari s hokejovým myslením a kvalitnou mentálnou výbavou," uviedol Ihnačák pre klubovú stránku.

Vytvorenie pozície hráčskeho skauta je pre košický klub novinkou. "Vytvorenie pozície skauta je ďalším z krokov nášho klubu, ktorého cieľom je mať prehľad o talentovanej mládeži vo východnej časti našej krajiny. Až takmer 75 % všetkých slovenských registrovaných hokejistov sú chlapci do 20 rokov. Pri celkovej nízkej početnosti hokejistov si nemôžme dovoliť strácať talenty vo veku od 14 rokov. Potrebujeme ich zachytiť v systéme čo najviac, aby na konci z toho profitovala slovenská reprezentácia v každej vekovej kategórii. V osobe Miroslava Ihnačáka sme našli skúseného človeka s citom pre základné hokejové atribúty, ktorými sú herné myslenie hráča, ovládanie puku, korčuliarske zručnosti a správanie sa v kolektíve. Jeho výhodou sú kontakty, čo nám pomôže pri skladbe A-mužstva," poznamenal výkonný riaditeľ HC Košice Rastislav Rusič.

V pozícii skauta už dlhé roky roky pôsobí aj Miroslavov brat Peter Ihnačák. Ten v minulosti vyhľadával európske talenty pre Toronto Maple Leafs, v súčasnosti je v službách Washingtonu Capitals.