Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Budapešť zdolala Banskú Bystricu a pripísala si prvú výhru v lige

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Favorizovaní Bystričania sa dostali do prvej veľkej šance vo 4. minúte. Gabor vysunul medzi kruhy Surového, jeho strela však opečiatkovala iba ľavú žrď bránky domácich.

Budapešť 18. septembra (TASR) - Hokejisti MAC Budapešť si pripísali premiérový triumf v Tipsport Lige. V utorok si na domácom ľade poradili s obhajcom titulu HC'05 iClinic B. Bystrica hladko 4:0.



MAC Budapešť - HC'05 iClinic B. Bystrica 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Góly: 27. Szabad (Terbócs), 29. Bodó (Brown), 29. Terbócs (Nagy), 58. Szabad. Rozhodovali: Jonák, Müllner – Synek, Gegáň, vylúčenia: 3:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 720 divákov

MAC Budapešť: Bálizs – Pozsgai, Macaulay, Burt, Dudás, Vokla, Garát, Fejes – Odnoga, Nagy, Terbócs – Klempa, Langkow, Dansereau – Orban, Brown, Bodó – Szabad, Kreisz, Szigeti

HC'05 iClinic B. Bystrica: Baroš (41. Williams) – Mihalik, Marshall, Miller, Kubka, Ďatelinka, Sloboda, Biro, Török – Tamáši, Faille, Asselin – Zigo, Higgs, Sýkora – Šťastný, Surový, Varga – Gabor, Češík, Kabáč



Favorizovaní Bystričania sa dostali do prvej veľkej šance vo 4. minúte. Gabor vysunul medzi kruhy Surového, jeho strela však opečiatkovala iba ľavú žrď bránky domácich. O chvíľu neskôr Bálisz zneškodnil pokus Kubku, na druhej strane Baroš pohotovo vyrazil strelu Terbócsa. Hra mala dobrý spád, útoky sa prelievali z jednej strany na druhú.

V druhej polovici tretiny sa čoraz viac osmeľovali aj domáci, brankára hostí "prevetral" Dudás. Bystrica v 14. minúte zaútočila v prečíslení do odkrytej obrany, ale Varga po prihrávke Surového trafil iba hornú žrď.

V úvode druhej tretiny mali navrch hostia, no Zigo a po ňom ani Marshall nezmenili bezgólový stav. V 26. minúte Bálizs zlikvidoval strelu Sýkoru a potom ho blafákom neprekonal ani osamotený Zigo. Nevyužité šance Bystricu mrzeli, pretože nasledoval uragán domácich, ktorí v priebehu 142 sekúnd strelili tri góly.

Najskôr sa strelecky presadil Szabad, o chvíľu neskôr si nahodenie Bodóa zrazil do bránky Ďatelinka a na konci 29. minúty zvýšil na 3:0 Terbócs po prihávke Nagya spoza bránky. Zaskočení hostia potom nedokázali využiť ani krátku presilovku o dvoch hráčov a do kabín išli s trojgólovým mankom.

Tréner hostí poslal v tretej tretine do bránky Williamsa namiesto Baroša a ten musel hneď zasahovať pri blafákovom pokuse Langkowa. MAC potom nevyužil presilovku a hneď po jej skončení mohli skorigovať Bystričania, no pri prečíslení to zobral na seba Varga a v zakončení neuspel.

V 47. minúte sa blysla Willamsova lapačka po nebezpečnej strele domáceho Klempu a MAC si proti trápiacemu sa súperovi držal pohodlný náskok. Brankár budapeštianskeho tímu Bálizs si udržal čisté konto aj pri vylúčení Nagya v závere zápasu a jeho spoluhráči pridali štvrtý zásah. Pri hre Bystričanov bez brankára sa presadil Szabad a nováčik si pripísal premiérový triumf v lige.