Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Hokejisti HC 19 Humenné prehrali s Banskou Bystricou 2:3

Na archívnej snímke fanúšikovia Humenného. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Domáci išli do vedenia vo vyrovnanej prvej tretine zásluhou Adama Lapšanského, ktorý na konci oslabenia unikol banskobystrickej obrane.

Humenné 29. októbra (TASR) - Hokejisti HC 19 Humenné prehrali v nedeľnom 14. kole Tipos extraligy s Banskou Bystricou 2:3. Nováčik zostal v tabuľke na poslednom mieste, avšak už so štvorbodovým mankom na Trenčín, ktorý bodoval proti Novým Zámkom (3:2 pp).

Domáci išli do vedenia vo vyrovnanej prvej tretine zásluhou Adama Lapšanského, ktorý na konci oslabenia unikol banskobystrickej obrane. V druhej tretine však hostia skóre otočili, keď sa najskôr v 28. minúte presadil gólom v oslabení Kanaďan Matt Wilkins, na ktorého o päť minút nadviazal Roman Žitný. Aj napriek tomu, že Humenné v tretej tretine vyrovnalo gólom Hannuho Kuruho, posledné slovo v zápase mali Banskobystričania - víťazný gól zaznamenal v 54. minúte Rastislav Gašpar.



HC 19 Humenné - HC '05 Banská Bystrica 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Góly: 6. Lapšanský (Linet), 46. Kuru (Diakov, Pereskokov) – 28. Wilkins (Vela), 32. Žitný (Faith, Petriska), 54. Gašpar (Bíreš). Rozhodovali: Snášel, Jobbágy – Šoltés, Bogdaň, vylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1.

Humenné: Galimov - Fereta, Sergienko, Novota, Diakov, Meliško, Novický - Šoltés, Krajňák, Borov - Handlovský, Linet, Kriška - Lapšanský, Kuru, Pereskokov - Michalík, Lačný, Vaško

Bystrica: Belányi - Bačik, Hora, Ďatelinka, Eichwede-Wilde, Holenda, Luža, Žabka - Wilkins, Adam, Vela - Matoušek, Bíreš, Gašpar - Žitný, Petriska, Faith - Macek, Stránsky, Faith