Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hokejisti Slovana sú v semifinále extraligy, Žilinu deklasovali 8:2

Miroslav Šatan (v pozadí) sa s Tomášom Bulíkom (Slovan) teší zo streleného gólu, vľavo Žilinčan Róbert Huna, v 5. playoff zápase vo štvrťfinále hokejovej extraligy medzi HC Slovan Bratislava - HC MsHK Žilina 16. marca 2012 v Bratislave.Foto: TASR/Martin Baumann

Hetrikom sa zaskvel útočník Michal Hudec, uzdravený kapitán belasých Miroslav Šatan zaznamenal tri body za dva góly a asistenciu.

Bratislava 16. marca (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava v piatok deklasovali v piatom štvrťfinálovom zápase play off Tipsport extraligy MsHK DOXXbet Žilina 8:2 a po triumfe 4:1 na zápasy postúpili do semifinále.

Hetrikom sa zaskvel útočník Michal Hudec, uzdravený kapitán "belasých" Miroslav Šatan zaznamenal tri body za dva góly a asistenciu.

Hostia sa v Bratislave ani poriadne "nerozkukali" a už prehrávali 0:3. Gólový uragán naštartoval v 28. sekunde Hudec, ktorý sa po Kukumbergovom vyhratom vhadzovaní oprel do puku a prestrelil bezmocného Johanesa. O ďalších 26 sekúnd pridal druhý gól Bulík po presnej strele do ľavého horného rohu žilinskej svätyne. Striedačka hostí zareagovala oddychovým časom, no Šatan na začiatku 3. minúty uchmatol puk Kudělkovi a v samostatnom úniku s prehľadom zavesil - 3:0.

Do bránky "vlkov" prišiel Laco a hra sa dostala "do normálu", keď sa šance striedali na oboch stranách. Zníženie mal na hokejke Drevenák, ktorý sa v 11. minúte rútil v oslabení sám na Karhunena, ale tesne minul. Trest prišiel takmer okamžite, Skokan naservíroval puk Bakošovi a bolo 4:0. Hostia následne nevyužili 82-sekundovú presilovku piatich proti trom, polminútu pred prvou sirénou sa však podarilo znížiť kapitánovi Devečkovi.

Žilinčanov gól nabudil a po prestávke vyrukovali s veľkou ofenzívou, ktorú však už v zárodku umlčal piatym gólom Švarný, ktorý v 27. minúte tesne po návrate vylúčeného Devečku prestrelil od modrej čiary všetko, čo mu stálo v ceste. V pohode hrajúci "belasí" zveľadili svoj náskok v polovici zápasu po tom, čo Hudec na pravom kruhu vykreslil poloblúk a prudkou strelou švihom pridal svoj druhý gól v stretnutí. Ten sa musel mať na pozore aj naďalej, pri tutovkách Hudáčka a Preisingera mu nechýbalo ani potrebné šťastie. Hostia opäť skorigovali stav v závere tretiny, keď si Richard Huna v 39. minúte nakorčuľoval z ľavej strany pred Karhunena a našiel medzeru v jeho postavení - 6:2. Skóre sa do prestávky zmenilo ešte raz, keď Šatan zblízka vymietol šibenicu.


Do záverečného dejstva nastúpila Žilina v bránke opäť s Johanesom, ktorý sa tentoraz zhostil svojej úlohy lepšie, no ďalšiemu inkasovaniu sa i tak nevyhol. V 48. minúte zavŕšil svoj hetrik Hudec, ktorého našiel osamoteného pred bránkou Bartánus - 8:2. Hostia sa ešte snažili skorigovať konečný výsledok, až do konca sa však už nič nestalo a tak sa "vlci" rozlúčili so sezónou vysokou prehrou 2:8.

Slovan Bratislava - MsHK DOXXbet Žilina 8:2 (4:1, 3:1, 1:0)Góly: 1. Hudec (Kukumberg), 1. Bulík (Bakoš, Skokan), 3. Šatan, 12. Bakoš (Skokan, Bulík), 27. Švarný (Šatan, Hudáček), 30. Hudec (Kukumberg, Bartánus), 40. Šatan (Bulík, Ďatelinka), 48. Hudec (Bartánus, Kukumberg) - 20. Devečka (Róbert Huna, Sivák), 39. Richard Huna (Drevenák, Ďurkech).

Rozhodovali: Grečko, Müllner - Šefčík, Výleta, vylúčení: 4:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 6346 divákov.

Zostavy a striedania:Slovan Bratislava: Karhunen - Švarný, Dobroň, Ďatelinka, Frühauf, Jerofejevs, Štajnoch, Jass, Kozák - Hudáček, Lipiansky, Šatan - Bartánus, Kukumberg, Hudec - Skokan, Bulík, Bakoš - Harvey, Preisinger, Buc

MsHK DOXXbet Žilina: Johanes (3. Laco, 41. Johanes) - Devečka, Kudělka, Harant, Dlouhý, Houdek, Ďurkech, Krčula, Staňo - Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Sýkora, Nemec, Stupka - Smotrila, Drevenák, Drábek - Linet, Troliga, Kubiš


Hlasy trénerov:Jan Neliba, tréner Slovana: "Mali sme výborný začiatok, v tretej minúte bolo 3:0. Bolo to skvelé, potom sme však nepochopiteľne poľavili a nebyť brankára Karhunena, možno by sme nakoniec plakali a ľudia nás vypískali. Musíme sa z toho poučiť, nemôžme takto hazardovať s výkonom a dresom Slovana."


Tu bude player




Milan Jančuška, tréner Žiliny:"Nerozumiem tomu, ako rýchlo sa zbehol ten úvod. Na inkasované góly som zareagoval oddychovým časom, ale ani to nepomohlo, po troch minútach bolo rozhodnuté. Aj také bývajú zápasy, je to vec hlavy, koncentrácie a samozrejme aj športového šťastia, aby sme zvládli takéto situácie. Žiaľ, nestalo sa a úvod zápasu určil jeho ďalšie smerovanie."


Tu bude player




Hlasy hráčov: Michal Hudec, útočník Slovana:"Chceli sme ukončiť sériu, sme radi. Konečne sa bavili hokejom ľudia aj my. Radosť potrvá do dvanástej, možno trocha dlhšie a máme týždeň na to, aby sme si oddýchli. Treba však povedať, že sme urobili aj zbytočné chyby a keď chceme ísť vyššie, musíme byť zodpovednejší."Miroslav Šatan, útočník Slovana: "Vyhrali sme 8:2, výsledok hovorí za všetko. Samozrejme, keby sme sa v tom vŕtali, našli by sme tam nejaké chyby, ale celkovo sme odohrali veľmi slušný zápas, najmä vďaka vydarenému začiatku. Mali sme to pod kontrolou, štvrťfinále je za nami a uvidíme, koho nám pridelí postupový pavúk."Marek Laco, brankár Žiliny: "Slovan dal za dve minúty tri góly a musel som ísť do bránky, hoci mi to zdravotný stav nedovoľoval. Nešiel som však ten typ, ktorý sa na to vykašle. Šiel som tam skúsiť pomôcť chlapcom, do tretej tretiny to už ale nešlo. Nezvládli sme začiatok, súper sa dostal do šancí a dal góly. Za stavu 4:1 sme ešte mali nejaké šance, keby sme ich premenili, mohlo to byť o niečom inom."