Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Hossa prerušil gólové suchoty a k víťazstvu Chicaga prispel gólom

Foto: TASR/AP

Hossa sa stal treťou hviezdou duelu a pripísal si dokopy štyri strely.

New York 17. marca (TASR) - Slovenský krídelník Marián Hossa prerušil päťzápasové gólové suchoty v zámorskej NHL a v noci na sobotu prispel jedným presným zásahom k výhre hokejistov Chicaga na ľade Dallasu 4:1.

Blackhawks sa strelecky presadili iba v úvodných dvoch minútach prvej a tretej tretiny. Už v 10. sekunde zaskočil domácich Dave Bolland a o 92 sekúnd neskôr Patrick Sharp zvýšil na 2:0. "Vyšiel nám úvod. Vždy verím, že raz za čas sa podarí niečo podobné," cituje portál nhl.com trénera Chicaga Joela Quennevilla. V 33. sekunde záverečnej časti Hossa zachytil prihrávku v útočnom pásme a po výmene puku s Kaneom zaznamenal svoj 28. gól v sezóne. O 72 sekúnd Sharp upravil na 4:0. Hossa sa stal treťou hviezdou duelu a počas takmer 20 minút na ľade si pripísal štyri strelecké pokusy. "Nehrali sme dobre," mienil kouč Stars Glen Gulutzan. "Päťdesiatšesť minút sme hrali proti dobrému súperovi v pohode. Dve minúty v prvej a dve v poslednej tretine nás však stáli zápas." Blackhawks sú 10 zápasov pred koncom základnej časti zámorskej NHL na západe na 6. postupovej priečke.



Anaheim s Ľubomírom Višňovským, ktorý odohral 16,5 minúty, prehral losangeleské derby s Kings 2:4. Účasť "káčerov" v tohtosezónnej vyraďovačke je po prehre s konkurentom v boji o postup už veľmi ďaleko.

Montreal bez slovenského gólmana Petra Budaja prehral v Ottawe so Senators 1:2 po predĺžení. "Senátori" sa prvýkrát v sezóne dostali na vedúcu priečku Severovýchodnej divízie pred Boston. Na víťaznom góle Filipa Kubu sa podieľal Erik Karlsson. Švédsky obranca dosiahol v sezóne už štvrtú asistenciu pri góle v predĺžení a prekonal tak klubový rekord trikrát asistujúceho Zdena Cháru z ročníka 2002/03.

Winnipeg zdolal Washington 3:2 a na deviatej priečke vo Východnej konferencii stráca na ôsmych Capitals dva body. "Bol to dramatický zápas," povedal tréner Jets Claude Noel. "Hralo sa ako v play off. Bolo by zlé, keby sme prehrali." Jets ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu Washingtonu. "Táto prehra bolí viac ako v play off," komentoval krídelník Capitals Troy Brouwer. "Po jednej prehre v play off sa ide ďalej. Teraz však potrebujeme body do tabuľky, aby sme sa odpútali od Winnipegu."

Edmonton zvíťazil nad Calgary 3:1 a zabránil tak "plameňom" posunúť sa v tabuľke na pozíciu zaisťujúcu účasť v play off. Oilers už v úvode prišli o Taylora Halla, ktorý po kontakte s Corym Sarichom utrpel otras mozgu. "Chcel som ho čisto naraziť, no tesne pred kontaktom stratil rovnováhu," povedal Sarich.



Montreal bez slovenského gólmana Petra Budaja prehral v Ottawe so Senators 1:2 po predĺžení a domáci sa prvýkrát v sezóne dostali na vedúcu priečku Severovýchodnej divízie pred Boston.



výsledky:

Ottawa - Montreal 2:1 pp, Winnipeg - Washington 3:2, Dallas - Chicago 1:4 /za hostí Marián Hossa 1+0/, Edmonton - Calgary 3:1, Anaheim - Los Angeles 2:4