Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Volejbalistami mesiaca apríl sa stali Hudecová a Marcilio

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Obaja hráči pomohli výbornými výkonmi vo finálových sériách svojim tímom k titulu a obaja sa tešili z prvenstva v ankete druhýkrát.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Víťazmi ankety o najlepšieho hráča mesiaca apríl vo volejbalovej extralige žien, resp. mužov sa stali Romana Hudecová (STRABAG Volleyball Club FTVŠ UK Bratislava) a Marcilio Braga Da Silva (VK Prievidza). Obaja pomohli výbornými výkonmi vo finálových sériách svojim tímom k titulu a obaja sa tešili z prvenstva v ankete druhýkrát. Hudecová triumfovala v decembri a Marcilio v januári.

Dvadsaťštyriročná Hudecová sa výrazne zaslúžila o majstrovský titul STRABAGU. Do finálovej série naskočila po prvom neúspešnom sete úvodného zápasu proti mestskému rivalovi zo Slávie EU a odvtedy patrila k pilierom tímu Tomáša Vargu. V štyroch finálových dueloch nazbierala dokopy 82 bodov a bola najproduktívnejšia hráčka bojov o zlato, v ktorých STRABAG vyhral 3:1 na zápasy a získal prvý titul v klubovej histórii. Bývalá mládežnícka reprezentantka, ktorá má na konte aj dva štarty v seniorskom národnom tíme, nazbierala celkovo v 26 zápasoch tejto sezóny 299 bodov s priemerom 3,73 na set, z toho dala 30 es a pridala 20 blokov.

Finalistky na ocenenie Hráčka mesiaca apríl boli Karolína Fričová (Slávia EU Bratislava) a Nataša Ševarika (STRABAG Volleyball Club).

Skúsený tridsaťšesťročný Brazílčan Marcilio bol počas celej sezóny ťahúň Prievidze, ktorá získala prvý titul aj Slovenský pohár v histórii. "Kohúti" v dramatickej finálovej sérii vyhrali nad obhajcom titulu VKP Bystrina SPU Nitra 4:3 na zápasy, keď tretíkrát v histórii rozhodol o majstrovi siedmy duel. Marcilio vo finálových dueloch nazbieral dokopy 134 bodov, z toho dal 11 es a pridal 17 blokov. V piatom a šiestom zápase síce nepodal stopercentný výkon, čo Nitra využila a vyrovnala sériu na 3:3, ale v rozhodujúcom siedmom zápase bol Brazílčan najlepší hráč na ihrisku a 21 bodmi pomohol Prievidzi k víťazstvu 3:1 a titulu. Bodovo mu vo finále najviac vyšiel štvrtý zápas série pod Zoborom, kde sa zaskvel 27 bodmi a až 7 blokmi. V celej sezóne nazbieral Marcilio 474 bodov, dal 35 es a pridal 50 blokov.

Finalisti na ocenenie Hráč mesiaca apríl boli Juraj Zaťko (VKP Bystrina Nitra), Tijmen Laane, Marek Ludha a Ľuboš Nemec (všetci VK Prievidza).

O víťazoch ocenení Hráč a Hráčka mesiaca rozhodovala počas celej sezóny špeciálna komisia, ktorá zohľadňovala najmä štatistiky a vplyv hráča na tím a výsledok, pomocným kritériom boli ocenenia MVP, tie sa udeľovali po každom extraligovom zápase.