Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Husárová so Šuaj Čang postúpili do finále štvorhry v Kuala Lumpure

Janette Husárová Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Husárová bude v nedeľu bojovať o svoj 26. deblový titul na WTA Tour, prvý od mája 2012, keď po boku krajanky Magdalény Rybárikovej triumfovala na antukovom turnaji v Budapešti.

Kuala Lumpur 2. marca (TASR) - Slovenská tenistka Janette Husárová s Číňankou Šuaj Čang sa prebojovali do finále štvorhry na turnaji WTA v malajzijskom Kuala Lumpure (dotácia 235.000 USD). V semifinále si ako nasadené jednotky poradili s thajsko-japonským párom Luksika Kumkhumová, Erika Semová za 85 minút v troch setoch 4:6, 6:3 a 10:5 v tzv. supertajbrejku.

Husárová bude v nedeľu bojovať o svoj 26. deblový titul na WTA Tour, prvý od mája 2012, keď po boku krajanky Magdalény Rybárikovej triumfovala na antukovom turnaji v Budapešti. "Z postupu do deblového finále mám radosť. V prvom sete semifinálového duelu sme nepremenili veľa šancí a v koncovke sme ho napokon prehrali. Na začiatku druhého setu i v supertajbrejku sme si vytvorili náskok a zápas sme dotiahli do víťazného konca," povedala pre TASR majsterka sveta vo štvorhre z roku 2002.

štvorhra - semifinále:

Janette HUSÁROVÁ, Šuaj Čang (1-SR/Čína) - Luksika Kumkhumová, Erika Semová (Thaj./Jap.) 4:6, 6:3, 10:5