Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

J. Pľuščenko opäť vystúpil v Bratislave so šou Pán ľadu

Jevgenij Pľuščenko Foto: TASR

V šou nechýbal tanec, divadlo, humor, ani akrobacia. Divákov potešilo aj akrobatické číslo s ohňom, dych brali saltá a nebezpečne vyzerajúce figúry.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Svetová krasokorčuliarska hviezda, Rus Jevgenij Pľuščenko opäť zavítal do Bratislavy. Fanúšikom priniesol šou Pán ľadu, ktorou oslávil svoje nedávne 35. narodeniny. Vystúpil v nej s viacerými svetovými a európskymi šampiónmi. Najväčší potlesk však nepatril ani jednej z krasokorčuliarskych hviezd, dokonca ani samotnému Jevgenijovi. Divákov si tentokrát najviac získalo Pľuščenkovo narodeninové prekvapenie, jeho 4,5-ročný syn Alexander, s ktorým Jevgenij predviedol spoločné tanečné číslo.

Na ľade sa predstavilo asi 20 hviezd krasokorčuliarskeho neba. Okrem Pľuščenka napríklad aj víťazka Zimných olympijských hier 2014 Adelina Sotnikovová, ďalej Tomáš Verner, Elena Jovanovič, Nodari Maisuradze, Mischa Ge, Ivan Righini, Elladj Balde a ďalší umelci. Po Pľuščenkovom boku opäť vystúpil aj maďarský huslista Edvin Márton. Svoje majstrovstvo predviedol na asi osem miliónových stradivárkach, vyrobených v roku 1699 talianskym majstrom Antoniom Stradivarim.

V šou nechýbal tanec, divadlo, humor, ani akrobacia. Divákov "zahrialo" aj akrobatické číslo s ohňom, dych brali saltá a nebezpečne vyzerajúce figúry. Najväčšia "bomba" prišla takmer na konci predstavenia, kedy sa na ľad po niekoľký raz postavil Pľuščenko a spustil svoje tanečné číslo na pesničku Toma Jonesa Sex bomb. V "svalnatom" kostýme baví divákov už roky a nebolo tomu inak ani teraz. Nemalou mierou tomu však prispel malý Alexander, ktorý sa k otcovi pripojil počas pesničky v rovnakom kostýme a predviedol svoje prvé vystúpenie. Jeho figúry diváci odmenili ováciami a celú šou "standing ovation".

Pľuščenko chodí na Slovensko rád. "Milujem vaše publikum, ktoré dokáže ohodnotiť krasokorčuliarske umenie, krasokorčuliarsky šport, ktorý je tvrdou drinou už od malého veku," povedal nedávno. Prezradil, že zo syna chcel mať hokejistu, ale "rodinná rada rozhodla inak". Jevgenij verí, že malý Alexander sa nezľakne driny ani drilu, ktorý ho čaká, a pri jeho milovanom športe ostane.

Pľuščenko je jeden z najúspešnejších krasokorčuliarov všetkých čias. Ku všetkým oceneniam mu tento rok pribudlo aj jedno od Slovenského olympijského výboru, ktorý ocenil Pľuščenkov prínos pre šport. Najväčšie víťazstvá Jevgenija Pľuščenka sa spájajú s olympijskými hrami - zimnou olympiádou v Turíne (2006), kde zvíťazil v individuálnej súťaži a so zlatom v súťaži družstiev, ku ktorému prispel o osem rokov neskôr na domácej pôde v Soči. Získal aj dve striebra, v Salt Lake City (2002) a Vancouvri (2010). V súťažiach, na ktorých sa počas kariéry zúčastnil, získal celkovo 45 zlatých, 12 strieborných a štyri bronzové medaily.