Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Slovan ukončil spoluprácu s obrancom Jánom Tabačekom

Na snímke vpravo Ján Tabaček (Slovan) bojuje o puk s Alexandrom Kulakovom (Minsk) v zápase 5. ročníka hokejovej KHL Slovan Bratislava – Dinamo Minsk v pondelok 28. januára 2013. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Skúsený 33-ročný Tabaček, ktorý je odchovancom martinského hokeja, prišiel do Slovana pred jeho premiérovou sezónu v KHL a podpísal s ním dvojročný kontrakt.

Bratislava 3. júla (TASR) - Spoluprácu s obrancom Jánom Tabačekom ukončilo vedenie slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava. Informáciu priniesla internetová stránka tejto nadnárodnej ligy.

Skúsený 33-ročný Tabaček, ktorý je odchovancom martinského hokeja, prišiel do Slovana pred jeho premiérovou sezónu v KHL a podpísal s ním dvojročný kontrakt. V nej 8-násobnému slovenskému majstrovi pomohol k postupu do play off. Za Slovan odohral v základnej časti 43 zápasov a na svoje konto si v nich pripísal 11 bodov (1+10). Ďalšie dva súboje pridal vo vyraďovacej fáze proti Dinamu Moskva, no bodovo sa proti neskoršiemu víťazovi Gagarinovho pohára nepresadil.

Za Slovan hrával aj v extralige a rokoch 2003 a 2005 s ním získal majstrovské tituly. Ďalšie dva vybojoval na východe republiky s tímom HC Košice (2010, 2011), odkiaľ aj prišiel po druhý raz do Slovana. V roku 2001 ho draftoval tím NHL Anaheim, ale sezónu 2002/2003 odohral len v jeho farmárskom mužstve. Okrem slovenskej extraligy hrával aj v českej za Spartu Praha.