Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Juventus podpísal trojročnú zmluvu s trénerom Sarrim

Maurizio Sarri, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Predtým pôsobil tri roky v Neapole, v minulosti trénoval aj Empoli, Perugiu, Hellas Verona a viaceré tímy v nižších talianskych súťažiach.

Rím 16. júna (TASR) - Juventus Turín v nedeľu oficiálne vymenoval za svojho nového trénera Maurizia Sarriho. Taliansky futbalový šampión sa dohodol na kompenzácii s anglickou Chelsea na úrovni 3,5 milióna eur a s novým kormidelníkom podpísal trojročný kontrakt, informovala agentúra DPA.

"Po úspešnom finále Európskej ligy sme sa rozprávali s Mauriziom, ktorý vyjadril veľkú túžbu vrátiť sa do svojej vlasti. Zavážila skutočnosť, že chce byť bližšie k rodine, a zároveň si chce plniť trénerské ambície v poprednom talianskom klube," vyhlásila riaditeľka Chelsea Marina Granovská.

Londýnsky klub si už za Sarriho údajne našiel náhradu. Na post hlavného trénera by mal prísť bývalý dlhoročný stredopoliar tímu Frank Lampard z druholigového Derby County.

Šesťdesiatročný Sarri prišiel do Chelsea vlani v júli, a i keď priviedol tím na tretie miesto Premier League a k titulu v Európskej lige UEFA 2018/2019, fanúšikovia na Stamford Bridge ho neprijali s nadšením.

Predtým pôsobil tri roky v Neapole, v minulosti trénoval aj Empoli, Perugiu, Hellas Verona a viaceré tímy v nižších talianskych súťažiach. V Turíne nahradil krajana Massimiliana Allegriho, ktorý viedol "starú dámu" päť sezón.