Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

KHL: Slovan Bratislava zvíťazil nad Amur Chabarovsk

Na snímke tréner HC Slovan Bratislava Miloš Říha Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po troch zápasoch na klziskách súperov sa Slovan najbližšie opäť predstaví na domácom ľade, v stredu 20. septembra o 19.00 h privíta hokejistov Ak Bars Kazaň.

Chabarovsk 15. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v piatkovom zápase KHL na ľade Amuru Chabarovsk 3:2. Zverenci trénera Miloša Říhu pretrhli šnúru piatich prehier za sebou a v tabuľke Západnej konferencie sa posunuli so ziskom dvanástich bodov na 10. miesto.

Domáci sa ujali vedenia v prvej tretine, výborným výkonom v druhej však Slovan otočil skóre. Víťazný gól zaznamenal Michal Řepík, Jakub Štěpánek kryl 40 striel súpera.

Po troch zápasoch na klziskách súperov sa Slovan najbližšie opäť predstaví na domácom ľade, v stredu 20. septembra o 19.00 h privíta hokejistov Ak Bars Kazaň.



Amur Chabarovsk - Slovan Bratislava 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)



Góly:
14. Kuzmin (Li, Potěchin), 49. Kvapil (Frolov, Zohorna)  – 23. Mikúš (Smoleňák), 29. Šťastný (Voráček, Viedenský), 31. Řepík (Kašpar, Ebert). Rozhodovali: Ansons, Odinš (obaja Lot.) – Majtak, Strelcov (obaja Rus.), vylúčení: 4:4
presilovky: 0:1,
oslabenia: 0:0, 5834 divákov.

Chabarovsk:
Metsola – Kolář, Kondratiev, Jordán, Kuzmin, Aťušov, Averin, Kalinin – Potechin, Byvaľcev, Li – Kvapil, Frolov, Zohorna – Vi. Ušenin, Grkov, Vl. Ušenin – Gubin, Klopov, Veličkin – Zaseda       

Slovan Bratislava:
Štěpánek - Ebert, Barker, Meszároš, Taimi, Voráček, Švarný, Kozák, Hedera - Kašpar, Genoway, Řepík - Smoleňák, Mikúš, Hrnka - Šťastný, Viedenský, Skalický - Hecl, Sádecký, Sloboda


Domáci od úvodu zápasu zatlačili Slovan do defenzívy, ten sa navyše musel brániť dvom presilovkám za sebou. Štěpánek podržal svoj tím pri dvoch nebezpečných strelách súpera, Slovan potom začal vyrovnávať hru. Prvú nebezpečnú strelu vyslal na bránku domácich Barker v ôsmej minúte, ale onedlho sa po chybe obrany dostal do obrovskej šance Gubin. Z ľavej strany však po úniku nenamieril presne a neuspel ani v dorážke. Amur však onedlho otvoril skóre v 14. minúte, po dôraze pred bránkoviskom sa presadil Kuzmin.

Druhé dejstvo patrilo herne Slovanu. Jeho hráči zjednodušili prechod do pásma, začali viac korčuľovať, no mohli inkasovať ako prví. Vladislav Ušenin neuspel na trikrát pred Štěpánkom, ktorý výborne zakročil betónmi. Vzápätí na ľad naskočil z trestnej lavice Mikúš a prekonal Metsolu v nájazde presnou strelou – 1:1. V 29. minúte "zavrel" domácich Viedenského útok a po Voráčkovej strele zvýšil presným tečom Šťastný na 2:1. Dokonalý obrat v druhej tretine zavŕšil o dve minúty neskôr gólom do odkrytej bránky Řepík v presilovke po ideálnej Kašparovej prihrávke.

Slovan vedomý si náskoku, pristúpil v tretej tretine ku hre, v ktorej dominovala poctivá defenzíva. Zverenci Miloša Říhu čakali na protiútoky a po jednom z nich spálil v 45. minúte veľkú šancu Řepík. Vzápätí sa bravúrnym zákrokom prezentoval Štěpánek, keď vyrazil strelu Frolova. Domáci vsadili všetko na útok a v 49. minúte sa im podarilo znížiť po strele Kvapila. Záver zápasu sa niesol v nápore Amuru, ktorý sa snažil o vyrovnanie aj za pomoci šiestich hráčov na ľade bez brankára, tesný náskok už však Slovan ubránil.

OHLASY SLOVANA



Miloš Říha, tréner Slovana: "Konečne sme na dlhom tripe zvíťazili. Už minulé zápasy neboli zlé, no nedotiahli sme ich do konca. Po kolektívnom výkone celého mužstva sme si vyhrať zaslúžili."

Jakub Štěpánek, brankár Slovana: "Posledný zápas na tripe je vždy ťažký. Na začiatku sme hrali dve oslabenia za sebou, ale našťastie to domáci nehrali až tak dobre. Prvú tretinu sme prehrali nešťastným gólom, ale v druhej sme sa zdvihli. Dali sme góly a domáci znervózneli. Chceli sme to udržať v závere, našťastie sme inkasovali iba raz. Práce som mal dosť, ale som rád, že som pomohol tímu. Od toho tam som. Som rád, že sme zvíťazili, pretože odchádzať z tripu s bodom by bolo veľmi smutné."

Michal Řepík, útočník Slovana: "Celkovo sme zápas odbojovali, v prvej tretine nás však domáci pritlačili. Potom sme sa začali viac dostávať do ich tretiny, hrali sme viac s pukom na hokejkách. V tretej tretine sme sa snažili byť aktívni, ale zároveň sme chceli držať výsledok. Moja spolupráca s Lukášom Kašparom bola fajn, ale musíme to vyladiť. Dostávali sme sa do šancí, nebolo to stopercentné, ale základ by bol. Musíme sa snažiť, aby sme viac gólov dávali, ako dostávali."

Marek Viedenský, útočník Slovana: "Konečne sme vyhrali. Musíme poďakovať Kubovi, že nás podržal. To bol základ. Konečne som udržal puk a potom som hľadal voľného spoluhráča. Tomáš to nastrelil pred bránku a Andrej to pekne tečoval."