Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Meszároša zo Slovanu vyhlásili za najlepšieho obrancu týždňa v KHL

Na snímke Andrej Meszároš. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovenský zadák sa podieľal troma presnými zásahmi a jednou asistenciou na dvoch víťazstvách z troch domácich stretnutí Slovana. Na konto si pripísal aj tri plusky.

Moskva 4. septembra (TASR) - Obranca HC Slovan Bratislava Andrej Meszároš sa spolu s brankárom Dinama Moskva Alexandrom Jerjomenkom a útočníkom Nigelom Dawesom z Barysu Astana stali najlepšími hráčmi druhého týždňa Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Za najlepšieho nováčika vyhlásili obrancu Červenej hviezdy Kchun-lun Pavla Vorobeja.

Slovenský zadák sa podieľal troma presnými zásahmi a jednou asistenciou na dvoch víťazstvách (2:1 proti Sibiru Novosibirsk a 4:2 proti Dinamu Minsk) z troch domácich stretnutí Slovana. Na konto si pripísal aj tri plusky.

Tridsaťsedemročný Jerjomenko sa podieľal na dvoch výhrach Dinama Moskva, spomedzi brankárov mal najvyššiu percentuálnu úspešnosť zákrokov - 97,56% a najnižší priemer inkasovaných gólov na zápas - 0,96.

Kazach Dawes zaznamenal v troch stretnutiach spolu sedem kanadských bodov (päť gólov a dve asistencie), vrátane rozhodujúcich zásahov proti Severstalu Čerepovec a Torpedu Nižnij Novgorod.

Vorobej sa podieľal na troch víťazstvách svojho tímu jednou asistenciou. Informovala oficiálna webstránka súťaže.