Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nedorost o záujme Slovana: Ak budú chcieť obe strany, dohodneme sa

Václav Nedorost. Foto: TASR/Michal Svítok

Tréner Říha po piatkovej prehre s Nižnekamskom potvrdil záujem klubu o 35-ročného útočníka.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Tréner hokejistov Slovana Bratislava Miloš Říha stále nie je spokojný so zložením kádra. Manažment klubu už skôr avizoval, že si počká na vývoj situácie v kempoch NHL, momentálne je však v hre príchod bývalého hráča "belasých" Václava Nedorosta.

Říha po piatkovej prehre s Nižnekamskom potvrdil záujem klubu o 35-ročného útočníka: "My sme s ním urobili dohodu, ale či to bude zajtra, alebo za mesiac, to je medzi ním, klubom a jeho manažérom."

Nedorost odohral posledný zápas v drese Slovana 11. januára na domácom ľade proti Avtomobilistu Jekaterinburg. V 56. minúte ho poslal tvrdým zákrokom k ľadu hosťujúci útočník Anatolij Golyšev. Ten dostal za zákrok trest do konca stretnutia, český hokejista zostal ležať bezvládne na ľade. Z ľadovej plochy ho museli odniesť na nosidlách. V lete podpísal Nedorost zmluvu s prvoligovými Českými Budějovicami, kde hokejovo vyrástol. Ponuka od bývalého klubu ho neprekvapila a je pravdepodobné, že sa opäť objaví v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). "Ak bude mať záujem Slovan, tak ja tiež. Budúci piatok čakáme s manželkou príchod tretieho potomka a keď sa vráti z nemocnice a bude všetko v poriadku, mohli by sme sa dohodnúť. Ak samozrejme budú mať záujem obe strany," prezradil pre TASR 35-ročný útočník.

Budějovice už majú za sebou premiérový zápas v novej sezóne v prvej českej lige, v sobotu zvíťazili 5:2 na ľade Litoměříc. Nedorost prispel k triumfu dvoma bodmi za gól a asistenciu.