Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

KHL: Réway je s premiérou v drese Slovana spokojný

Na snímke striedačka Slovana, vľavo v popredí Martin Réway. Foto: TASRAP

Tréner Slovana Eduard Zankovec zaradil 22-ročného útočníka na krídlo druhej formácie so Zachom Boychukom a Chadom Genowayom.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Martin Réway si v premiérovom zápase za Slovan Bratislava v KHL pripísal bod za asistenciu. Sľub, ktorý dal fanúšikom, že im v prípade zlyhania kúpi lístky na ďalší duel, plniť nemusí. Réway si viackrát vyslúžil potlesk, ale po zápase priznal, že má ešte na čom pracovať.

Tréner "belasých" Eduard Zankovec zaradil 22-ročného útočníka na krídlo druhej formácie so Zachom Boychukom a Chadom Genowayom. "Som spokojný, mali sme zopár dobrých akcií," povedal po zápase Réway a dodal: "Hralo sa mi celkom dobre, čakal som, že to bude horšie. V druhej tretine to nebolo ono, bola horšia, v tretej to bolo lepšie, ako v prvej, paradoxne som sa najlepšie cítil až na konci. Zvládli sme to a to je to hlavné."

Slovenský útočník sa po rozviazaní zmluvy s Montrealom Canadiens dohodol so Slovanom na pôsobení do konca aktuálnej sezóny. Vo svojom premiérovom zápase v KHL v niekoľkých úsekoch potvrdil, že cit pre prihrávku a periférne videnie nestratil. Podľa jeho vlastných slov mu ešte chýba fyzická kondícia, aj preto si zbytočne nepredlžoval pobyt na ľade. "Chodil som striedať podľa svojich pocitov. Keď som cítil, že už potrebujem ísť dole, tak som išiel," dodal Réway, ktorému po dvoch mesiacoch v zámorí nerobilo problém zvyknúť si na väčší rozmer klziska. "Hral som na ňom celý život, takže to bolo dobré."

Réway teda výkonom nesklamal a od fanúšikov sa po zápase dočkal potlesku. "Atmosféra bola výborná, fanúšikom ďakujem za podporu, verím, že budeme takto pokračovať, aby mali prečo chodiť," uviedla najnovšia akvizícia "belasých". Zverenci Eduarda Zankovca si teraz od zápasového rytmu oddýchnu týždeň, najbližšie sa predstavia v utorok 21. novembra na domácom ľade proti Viťazu Podoľsk. "S tým sa nedá nič robiť, program je takýto. Ale budeme počas týchto dní naplno trénovať. Chcem byť lepší a to sa dá iba tak, že bude čo najviac trénovať," uzavrel Réway.