Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tréner Liverpoolu obhajuje investíciu 75 miliónov libier za Van Dijka

Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Výšku prestupovej sumy za van Dijka označili za prehnanú viaceré futbalové osobnosti, napríklad aj bývalý útočník Alan Shearer.

Londýn 29. decembra (TASR) - Tréner anglického futbalového klubu FC Liverpool Jürgen Klopp obhajuje investíciu 75 miliónov libier za obrancu Southamptonu Virgila van Dijka. Dvadsaťšesťročný holandský reprezentant sa hráčom "The Reds" stane 1. januára a do Liverpoolu príde ako najdrahší obranca v histórii.

Výšku prestupovej sumy za van Dijka označili za prehnanú viaceré futbalové osobnosti, napríklad aj bývalý útočník Alan Shearer. Paradoxne práve Klopp v minulosti kritizoval Manchester United za to, že zaplatil 89 miliónov libier Juventusu Turín za francúzskeho stredopoliara Paula Pogbu. Teraz tvrdí, že van Dijka Liverpool potreboval, a preto neváhal zaplatiť ani takúto astronomickú sumu.

"Všetko je to o potrebách a možnostiach. Keď chcete získať hráča, tak posledná vec, na ktorú máte myslieť sú peniaze. Nie je to pekné, ale taký je momentálne trh. Nedá sa nič robiť, len sa tomu prispôsobiť," povedal nemecký tréner podľa agentúry DPA.

Virgil van Dijk sa hráčom The Reds stane 1. januára a do Liverpoolu príde ako najdrahší obranca v histórii, archívne foto.
Foto: TASR/AP


Tréner MUFC José Mourinho svojmu kolegovi pripomenul jeho komentáre na prestup Pogbu, ale dodal, že trh vyhnal ceny za hráčov hore. "Realita je taká, že keď si myslíte, že toto je pre vás pravý hráč, tak za neho musíte zaplatiť koľko pýtajú. Inak ho jednoducho nezískate," povedal Mourinho na tlačovej konferencii pred sobotňajším zápase práve so Southamptonom. "Van Dijk sa stane najdrahším obrancom histórie. Je lepší ako bol Maldini alebo Ferdinand? To sa nedá povedať, ale taký je dnes trh - zaplať alebo nezaplať. Nekritizujem Liverpool za to, čo spravil, pretože to tak jednoducho chodí," dodal portugalský kouč.

Tréner Manchestru City Pep Guardiola si myslí, že Liverpool získal skvelého hráča. "Van Dijk je výnimočný stredný obranca. Keď bude hrať šesť rokov na vysokej úrovni, tak to bol lacný obchod. Keď sa mu však nebude dariť, tak to bude drahá investícia," uviedol tréner lídra Premier League.